2015. július 7., kedd

Töltött cukkini - kaprosan



Van már egy töltött cukkini a blogomon, amin egy kicsit változtattam. Kaporral bőven megszórtam, így nyári meleg napokon igazán jól tud esni...

Hozzávalók ehhez a közepes, zsenge cukkinihez: 15-18 dkg darált hús, 1-2 kiskanál sűrített paradicsom, 1 nagy hagyma, 1 szelet húsos füstölt szalonna, só, bors, törött paprika, 1 csokor kapor, reszelt sajt.

Elkészítése:
A hagymát és a szalonnát kis kockákra vágtam. Serpenyőben, kevés olajon elkezdtem sütni-párolni. Ezután hozzáadtam a darált húst, fehéredésig pirítottam. Fűszereztem, belekevertem a sűrített paradicsomot és az apróra vágott kapor egy részét.
Közben a cukkinit hosszában kettévágtam, belsejét kivájtam, amit feldaraboltam és félidőben ezt is a töltelékhez adtam. Fedő alatt készre pároltam. Ha kell, vízzel pótolhatjuk az elfőtt nedvességét.
A tölteléket belehalmoztam a cukkinibe, tetejét megszórtam reszelt sajttal és apróra vágott kaporral. Gyengén kiolajozott tűzálló tálba tettem, alufóliával  letakarva sütőben elkezdtem sütni. Mikor a cukkini már kezdett puhulni levettem róla a fóliát, hogy szép piros-barna legyen a teteje.

A megtöltött cukkini

Reszelt sajttal, kaporral megszórva, sütés előtt



10 megjegyzés:

  1. Ezt muszáj egyszer elkészítenem, mert nagyon jól néz ki. Megy is könyvjelzőbe! :)

    VálaszTörlés
  2. Szeretjük azokat a zöldségeket amelyeket tölteni lehet. Én is elsősorban a cukkinit használom, meg a tököt. Nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés
  3. Nagyjából hasonló az én kedvencem is, de paradicsom nélkül, ill. kevés (főtt)rizst, vagy árpagyöngyöt is keverek a töltelékhez.Még nem jutott eszembe a kapor. Ki fogom próbálni....

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm mindhármótoknak!

    VálaszTörlés
  5. Még sosem készítettem töltött cukkínit. Most éppen van 2 db zsenge... Neked meg a klassz recepted!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, és jó étvágyat hozzá, ha elkészíted!

      Törlés
  6. Másképpen szoktam készíteni, rizzsel, mint Aranyos fodorka (árpagyöngy is jó ötlet!) de a kapor elmaradhatatlan hozzá, én is elmetettem a te verziódat, tetszik!

    VálaszTörlés
  7. Én nagyon szeretem a cukkinit, a töltöttet is. Én is a rizses változatot ismerem, de a Tiéd is nagyon guszta. Tetszik! :)

    VálaszTörlés