Van már egy töltött cukkini a blogomon, amin egy kicsit változtattam. Kaporral bőven megszórtam, így nyári meleg napokon igazán jól tud esni...
Hozzávalók ehhez a közepes, zsenge cukkinihez: 15-18 dkg darált hús, 1-2 kiskanál sűrített paradicsom, 1 nagy hagyma, 1 szelet húsos füstölt szalonna, só, bors, törött paprika, 1 csokor kapor, reszelt sajt.
Elkészítése:
A hagymát és a szalonnát kis kockákra vágtam. Serpenyőben, kevés olajon elkezdtem sütni-párolni. Ezután hozzáadtam a darált húst, fehéredésig pirítottam. Fűszereztem, belekevertem a sűrített paradicsomot és az apróra vágott kapor egy részét.
Közben a cukkinit hosszában kettévágtam, belsejét kivájtam, amit feldaraboltam és félidőben ezt is a töltelékhez adtam. Fedő alatt készre pároltam. Ha kell, vízzel pótolhatjuk az elfőtt nedvességét.
A tölteléket belehalmoztam a cukkinibe, tetejét megszórtam reszelt sajttal és apróra vágott kaporral. Gyengén kiolajozott tűzálló tálba tettem, alufóliával letakarva sütőben elkezdtem sütni. Mikor a cukkini már kezdett puhulni levettem róla a fóliát, hogy szép piros-barna legyen a teteje.
Közben a cukkinit hosszában kettévágtam, belsejét kivájtam, amit feldaraboltam és félidőben ezt is a töltelékhez adtam. Fedő alatt készre pároltam. Ha kell, vízzel pótolhatjuk az elfőtt nedvességét.
A tölteléket belehalmoztam a cukkinibe, tetejét megszórtam reszelt sajttal és apróra vágott kaporral. Gyengén kiolajozott tűzálló tálba tettem, alufóliával letakarva sütőben elkezdtem sütni. Mikor a cukkini már kezdett puhulni levettem róla a fóliát, hogy szép piros-barna legyen a teteje.
A megtöltött cukkini |
Reszelt sajttal, kaporral megszórva, sütés előtt |
Ezt muszáj egyszer elkészítenem, mert nagyon jól néz ki. Megy is könyvjelzőbe! :)
VálaszTörlésSzeretjük azokat a zöldségeket amelyeket tölteni lehet. Én is elsősorban a cukkinit használom, meg a tököt. Nagyon jól néz ki.
VálaszTörlésNagyjából hasonló az én kedvencem is, de paradicsom nélkül, ill. kevés (főtt)rizst, vagy árpagyöngyöt is keverek a töltelékhez.Még nem jutott eszembe a kapor. Ki fogom próbálni....
VálaszTörlésKöszönöm mindhármótoknak!
VálaszTörlésMég sosem készítettem töltött cukkínit. Most éppen van 2 db zsenge... Neked meg a klassz recepted!:)
VálaszTörlésKöszi, és jó étvágyat hozzá, ha elkészíted!
TörlésMásképpen szoktam készíteni, rizzsel, mint Aranyos fodorka (árpagyöngy is jó ötlet!) de a kapor elmaradhatatlan hozzá, én is elmetettem a te verziódat, tetszik!
VálaszTörlésKöszi Vicuska, örülök hogy tetszik!
TörlésÉn nagyon szeretem a cukkinit, a töltöttet is. Én is a rizses változatot ismerem, de a Tiéd is nagyon guszta. Tetszik! :)
VálaszTörlésKöszönöm! Örülök hogy tetszik :-)
Törlés