Saját elképzelésem szerint készítettem, amiből nagyon finom, könnyű, szinte habos krém lett. Akár húsvétkor is feltálalhatjuk.
Hozzávalók: 1 db 80 grammos olíva olajas tonhalkonzervhez 1 főtt tojás, ízlés szerint vaj, só, bors és mustár és néhány csepp citromlé.
Elkészítése:
A halat villával összetörtem, hozzáadtam a lereszelt főtt tojást és a többi hozzávalót. Jól kikevertem, majd koktélparadicsommal, zöldhagymával és mandarinnal kidíszítettem a tálat. Pirítóssal tálaltam.
Gyorsan elkészül, s egy kis fantáziával különböző zöldségekkel, salátával szépen díszíthetjük. Hidegtálaknak is kiváló alkotórésze lehet.
Nagyon finom lehet guszta! Tonhalat kimondottan szeretem de még így nem kóstoltam:)
VálaszTörlésKöszönöm! Ha szereted a tonhalat, akkor ez is biztosan ízlene :-)
TörlésDe jó Húsvéti hangulata van a fotónak! Finom kence, sort kerítek rá, annyira megkívántam :)
VálaszTörlésHasonlót én is szoktam készíteni csak olajos szardíniával. Nagyon jól néz ki és tudom, hogy finom is.
VálaszTörlésVicuska, Lívia köszi szépen!
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésÉva írta......
VálaszTörlésGratulálok a "Tojásos halkrémhez" . Olvasom, hogy Pofe is megdicsérte, hogy "Nagyon guszta" !
Talán meg is kóstolta? ...Nem tudjuk, mert az izéről nem nyilatkozott .....