2015. március 23., hétfő

Avokádókrém


A tálkában...

...és a pirítóson...

...sok-sok zöldséggel

Hozzávalók: 1 db érett avokádóhoz 1 főtt tojás, majonéz, só, bors, citromlé, esetleg aki szereti 1-2 gerezd zúzott fokhagyma,
tálaláskor: 1 főtt tojás és saláta mix.

Elkészítése:
Az avokádót kettévágjuk a mag körül, tekerünk egyet rajta, szétválasztjuk, és meglocsoljuk citromlével, ezáltal nem fok megsötétedni. Meghámozzuk, hozzáadjuk a tojást, majd villával szétnyomkodjuk az egészet. Hozzákeverjük a majonézt és a fűszereket, s már el is készült.
Tálaláskor pirítóst és salátát kínálunk mellé.
Célszerű egyszerre csak annyit készíteni, amennyi biztos el fog fogyni, mert hajlamos az elszíneződésre.

A kettévágott avokádó



18 megjegyzés:

  1. Én is szeretem és így készítem el ! A turmixolóval teljesen krémesre szoktam keverni.

    VálaszTörlés
  2. Eddig nem ismertem ezt a főtt tojásos változatot, de határozottan tetszik nekem. Tápláló és egészséges, finom lehet a sok friss zöldséggel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea! Próbáld ki egyszer tojással, nagyon finom. Főleg a sok salátával.... :-)

      Törlés
  3. Nagyon jól néz ki! Szeretjük, minden nap megtudnánk enni. :)

    VálaszTörlés
  4. Éva írta..........

    Nagyon guszta, mutatós, akár melyik vendégváróban megállná a helyét -ha van olyan - ........
    Úgy látom, hogy a kis kalapos kisasszonyka is alig várja, hogy megkostolhassa.az avokádókrémet, mert még ő sem evett ilyet!
    Gratulálok hozzá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én legénykének néztem :-) De mindegy is, mindenképpen aranyos :-) Tolnai barátnőmtől kaptam....

      Törlés
  5. Imádom az avokádókrémet! Én úgy szoktam csinálni, hogy botmixerrel krémesre keverem. Finom és egészséges.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Én most ezt darabosra hagytam, tetszett a sárgája benne :-)

      Törlés
  6. Biztos finom volt. Ötletes a tálalás is.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól néz ki,biztosan finom is!
    Ismerős a kis legényke!
    Puszi:ÁGI

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szeretem az avokádót, legfőképpen natúr formában, de szoktam én is krémet készíteni. Finomnak látom a Te változatodat is.

    VálaszTörlés
  9. Én a semleges íze miatt szeretem az avokádót, mert bármivel lehet ízesíteni és olyan jó kis üde színe van, tavaszt idéző :)

    VálaszTörlés