2015. február 9., hétfő

Feketeerdő torta


Egy finom tejszínhabos torta, amit most készítettem először, egy kisebb, 18 cm átmérőjű formában.
A receptet részben a barátnőmtől kaptam, részben az internetem kutakodtam, részben magamra hagyatkoztam.
Bár a fényképekkel nem vagyok megelégedve, de talán legyen elég, hogy az ízével igen....

Hozzávalók a tésztához: 6 db tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, egy mokkáskanál sütőpor, színétől függően kb. 3 kiskanál cukrozatlan kakaó,
a fehér krémhez: 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 púpozott kiskanál zselatin, 2 dl Hulala habalap,
a meggytöltelékhez: fél literes rumos kimagozott meggybefőtt,
a meggyes krémhez: a befőtt leve, 2-3 púpozott kiskanál háztartási keményítő, kb. 3 kanál darabos meggylekvár,
a torta bevonásához és díszítéséhez: 2 dl Hulala habalap, 12 db meggyszem és csokoládéreszelék.

A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá vertem, majd hozzákevertem a sárgáját, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a kakaóport, és kivajazott, lisztezett csatos tortaformában megsütöttem. Amikor megsült három felé vágtam.
A fehér krémhez a pudingport a cukorral és tejjel megfőztem. A zselatint kevés vízzel felfőztem, a tejszínt kemény habbá vertem és a kész pudinghoz kevertem őket
A meggyes krémhez a befőtt levét sűrű krémmé főztem a keményítővel, majd hozzákevertem a meggylekvárt.
Ezután elkezdtem összeállítani a tortát. Az alsó lapot megkentem a meggyes krém felével, rásimítottam a fehér krém felét, majd belenyomkodtam elosztva a meggyek felét.
Jött a második lap. Ugyanúgy jártam el a töltelékkel, mint az elsőnél, majd beborítottam a harmadik lappal.
A torta bevonásához felvertem a másik 2 dl habalapot. A tetejét, oldalát bevontam vele, és nyomózsákkal körben kidíszítettem. Közepébe szórtam a csokireszeléket és 12 szem félretett meggyel körberaktam.






17 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a tortád kívü.belül! Biztos finom volt! A feketeerdő torta nálunk mindig nyerő.

    VálaszTörlés
  2. Nem vagy a képekkel megelégedve ????? Hát megindul a nyálképződés, ha ránéz az ember :-)
    Szerintem csoddás !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Mari, jó hallani ilyeneket :-)

      Törlés
  3. Csodálatos! Én sem tudok soha fehér tortát úgy fotózni, hogy elégedett legyek... :( De a Te fotóid szuperek mint mindig! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én is így vagyok vele mint te. Vagy sötét lesz, vagy beteríti a fény a keleténél jobban :-)

      Törlés
  4. Nekem nagyon tetszik! :) Tejszínhabos és meggyes, imádom.

    VálaszTörlés
  5. Katalin, nekem aztán tetszik, kívül, belül! Szeretjük a Feketeerdő tortát, de nekem még soha nem sikerült ilyen szépre...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Gerdi! Talán a szemeim rosszabbak a kelleténél, azért nem tetszik :-)

      Törlés
  6. Éva írta......

    Nagyon szép és nagyon jó! Bizonyára azért, mert szívedet, lelkedet beletetted!
    Még azon kívül, ami a képen is látható!

    VálaszTörlés
  7. Szégyen vagy nem szégyen, de én még soha nem készítettem ilyen tortát, sőt még nem is kóstoltam. :( A képeidet elnézve (amik szerintem jól sikerültek) nagyon finom lehet és szívesen megkóstolnám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Bevallom, én s csak most kóstoltam és sütöttem először :-)

      Törlés
  8. Ez nagyon finom volt - tanúsíthatom!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...