Egy finom tejszínhabos torta, amit most készítettem először, egy kisebb, 18 cm átmérőjű formában.
A receptet részben a barátnőmtől kaptam, részben az internetem kutakodtam, részben magamra hagyatkoztam.
Bár a fényképekkel nem vagyok megelégedve, de talán legyen elég, hogy az ízével igen....
A receptet részben a barátnőmtől kaptam, részben az internetem kutakodtam, részben magamra hagyatkoztam.
Bár a fényképekkel nem vagyok megelégedve, de talán legyen elég, hogy az ízével igen....
Hozzávalók a tésztához: 6 db tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, egy mokkáskanál sütőpor, színétől függően kb. 3 kiskanál cukrozatlan kakaó,
a fehér krémhez: 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 púpozott kiskanál zselatin, 2 dl Hulala habalap,
a meggytöltelékhez: fél literes rumos kimagozott meggybefőtt,
a meggyes krémhez: a befőtt leve, 2-3 púpozott kiskanál háztartási keményítő, kb. 3 kanál darabos meggylekvár,
a torta bevonásához és díszítéséhez: 2 dl Hulala habalap, 12 db meggyszem és csokoládéreszelék.
a fehér krémhez: 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 púpozott kiskanál zselatin, 2 dl Hulala habalap,
a meggytöltelékhez: fél literes rumos kimagozott meggybefőtt,
a meggyes krémhez: a befőtt leve, 2-3 púpozott kiskanál háztartási keményítő, kb. 3 kanál darabos meggylekvár,
a torta bevonásához és díszítéséhez: 2 dl Hulala habalap, 12 db meggyszem és csokoládéreszelék.
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá vertem, majd hozzákevertem a
sárgáját, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a kakaóport, és kivajazott, lisztezett
csatos tortaformában megsütöttem. Amikor megsült három felé vágtam.
A fehér krémhez a pudingport a cukorral és tejjel megfőztem. A zselatint kevés vízzel felfőztem, a tejszínt kemény habbá vertem és a kész pudinghoz kevertem őket
A meggyes krémhez a befőtt levét sűrű krémmé főztem a keményítővel, majd hozzákevertem a meggylekvárt.
Ezután elkezdtem összeállítani a tortát. Az alsó lapot megkentem a meggyes krém felével, rásimítottam a fehér krém felét, majd belenyomkodtam elosztva a meggyek felét.
Jött a második lap. Ugyanúgy jártam el a töltelékkel, mint az elsőnél, majd beborítottam a harmadik lappal.
A torta bevonásához felvertem a másik 2 dl habalapot. A tetejét, oldalát bevontam vele, és nyomózsákkal körben kidíszítettem. Közepébe szórtam a csokireszeléket és 12 szem félretett meggyel körberaktam.
A fehér krémhez a pudingport a cukorral és tejjel megfőztem. A zselatint kevés vízzel felfőztem, a tejszínt kemény habbá vertem és a kész pudinghoz kevertem őket
A meggyes krémhez a befőtt levét sűrű krémmé főztem a keményítővel, majd hozzákevertem a meggylekvárt.
Ezután elkezdtem összeállítani a tortát. Az alsó lapot megkentem a meggyes krém felével, rásimítottam a fehér krém felét, majd belenyomkodtam elosztva a meggyek felét.
Jött a második lap. Ugyanúgy jártam el a töltelékkel, mint az elsőnél, majd beborítottam a harmadik lappal.
A torta bevonásához felvertem a másik 2 dl habalapot. A tetejét, oldalát bevontam vele, és nyomózsákkal körben kidíszítettem. Közepébe szórtam a csokireszeléket és 12 szem félretett meggyel körberaktam.
Nagyon szép lett a tortád kívü.belül! Biztos finom volt! A feketeerdő torta nálunk mindig nyerő.
VálaszTörlésKöszönöm Marcsi!
TörlésNem vagy a képekkel megelégedve ????? Hát megindul a nyálképződés, ha ránéz az ember :-)
VálaszTörlésSzerintem csoddás !!!
Köszi Mari, jó hallani ilyeneket :-)
TörlésCsodálatos! Én sem tudok soha fehér tortát úgy fotózni, hogy elégedett legyek... :( De a Te fotóid szuperek mint mindig! :-))
VálaszTörlésKöszönöm! Én is így vagyok vele mint te. Vagy sötét lesz, vagy beteríti a fény a keleténél jobban :-)
TörlésNekem nagyon tetszik! :) Tejszínhabos és meggyes, imádom.
VálaszTörlésKöszi Vanilin!
TörlésKatalin, nekem aztán tetszik, kívül, belül! Szeretjük a Feketeerdő tortát, de nekem még soha nem sikerült ilyen szépre...
VálaszTörlésKöszönöm Gerdi! Talán a szemeim rosszabbak a kelleténél, azért nem tetszik :-)
TörlésÉva írta......
VálaszTörlésNagyon szép és nagyon jó! Bizonyára azért, mert szívedet, lelkedet beletetted!
Még azon kívül, ami a képen is látható!
Köszi szépen!
TörlésNagyon jól néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésSzégyen vagy nem szégyen, de én még soha nem készítettem ilyen tortát, sőt még nem is kóstoltam. :( A képeidet elnézve (amik szerintem jól sikerültek) nagyon finom lehet és szívesen megkóstolnám. :)
VálaszTörlésKöszönöm! Bevallom, én s csak most kóstoltam és sütöttem először :-)
TörlésEz nagyon finom volt - tanúsíthatom!
VálaszTörlés