2014. február 12., szerda

Sajtos-tejfölös csirkecomb

Hagymás törtkrumplival és kovászos uborkával tálalva

Ez egy régebbi recept, az úgynevezett planétás sorozatból. Finom, gyorsan elkészíthető étel, valamilyen krumplis körettel, esetleg egy kis savanyúsággal tálalva nagyszerű ebéd lehet. Nekünk kedvencünk....

Hozzávalók: 4 csirkecomb, egy nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, kb. 10 dkg reszelt trappista.

A combokat vágjuk ketté, sózzuk be. Fektessük egy tűzálló tálba szorosan a húsdarabokat. A lisztet keverjük össze a pirospaprikával, a sóval, a borssal, majd szórjuk rá a húsokra. Ezután takarjuk be a hagymakarikákkal, és szórjuk rá a sajtot. A tejfölben keverjük el az olajat és a zúzott fokhagymát, és locsoljuk rá az előzőek tetejére.
Kezdetekben lefedve, majd a végén anélkül süssük szép piros-barnára.

A csirkecombok megszórva a paprikás liszttel...

...a hagymakarikákkal és a reszelt sajttal

Végül leöntve a tejfölös keverékkel

5 megjegyzés:

  1. Képzeld, ugyanez készült nálunk is a hétvégén, vegyesen csirke felsőcombból és csirkemellből, szinte ugyanígy! :) Tényleg nagyon finom, mi is nagyon szeretjük! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek szerint hasonló az ízlésünk :-)

      Törlés
  2. Szivesen mennék hozzád erre a finom ebédre. Guszta, és finom nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyere Elisabeth, szívesen látlak :-)

      Törlés
  3. Ilyet én is szoktam sütni, nekem is nagyon ízlik.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...