2014. február 26., szerda

Krumplisaláta

A krumplisaláta

Hozzávalók, mennyiség nélkül: kiflikrumpli, lila- és vöröshagyma, só, cukor, ecet, a díszítéshez néhány salátalevél.

A krumplit főzzük meg héjában, még melegen hámozzuk meg, de csak hidegen szeleteljük fel, akkor szebben lehet. Az ecetes léhez a vizet sózzuk, ízesítsük cukorral, öntsünk hozzá ízlés szerint ecetet, keverjük bele a krumplit, tetejére a felkarikázott hagymákat, és tegyük hideg helyre. Tálaláskor friss salátalevéllel díszíthetjük.

Nagyon jól illik hozzá ez a zöldséges pulykarolád, ami hidegen is nagyon finom. De a töltött hús önmagában is kitűnő, salátalevelekkel díszítve gusztusos hidegtál készíthető belőle. Receptje az előző bejegyzésemben olvasható.
A salátát és a húst is jánlatos előzőleg elkészíteni, akkor az ízek jobban összeérnek.

Krumplisalátát tálalhatunk rántott és sült halakhoz, egyéb hideg vagy meleg húsokhoz is

A felszeletelt pulykarolád

A hús és a saláta együtt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...