2014. február 26., szerda

Káposzta saláta

A káposztasaláta színesen, tavasziasan

Hozzávalók: egy fej káposzta, egy kisebb sárgarépa, 2-3 vöröshagyma, köménymag, só, ecet, cukor.

Nagyon egyszerű az elkészítése, de ajánlatos étkezés előtt 1-2 nappal előbb elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek. A sárgarépától mutatósabb lesz, a hagymától pedig finomabb, de aki nem szeretné, el is hagyhatja ezeket.

A káposztát legyaluljuk, sózzuk, majd kicsit állni hagyjuk. Elkészítjük a savanyú levet. A vizet felforraljuk - így tovább eltartható lesz -, ízlés szerint adunk hozzá ecetet és cukrot. Még melegen ráöntjük a káposztára, majd megszórjuk köménymaggal, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a karikára vágott hagymát.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik és úgy is néz ki, megenném most csak úgy magában is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, én is szeretem magában enni :-)

      Törlés
  2. Nagyon finom, ránk is fér ilyenkor a vitaminbomba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, itt a tavasz, ideje salátákat enni :-)

      Törlés
  3. Hmm, jöhetne ebédre köret helyett!

    VálaszTörlés
  4. Egész télen hozzáférhető vitaminforrás:-) Többféle káposztasalátát szoktam készíteni, de ilyet még nem ettem. Pedig szeretném!

    VálaszTörlés
  5. Kipróbálom, nagyon finom lehet :-)

    VálaszTörlés
  6. Lilla, Gerdi, Nelli, köszönöm!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...