2013. augusztus 3., szombat

Cukkinis-padlizsános rakottas




Még mindig cukkini, de nem az utolsó. Szeretjük, mert változatosan készíthető el, könnyű ebéd vagy vacsora válhat belőle, főleg meleg nyári napokon.....

Hozzávalók: 40 dkg cukkini, 40 dkg krumpli, egy kisebb padlizsán kb. 20 dkg-os, 3-4 paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, friss vagy szárított kakukkfű és rozmaring, olaj, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 1 tojássárgája, reszelt sajt.

Elkészítése:
Egy tűzállótálat vagy egy kisebb zománcos tepsit kiolajozunk, az alját a zúzott fokhagymával beszórjuk. A krumplit és a padlizsánt meghámozva, a paradicsomot és a cukkinit héjastól felszeleteljük, sózzuk. Félig egymásra fektetve-állítva a tálba vagy a tepsibe rakjuk, a borssal, az apróra vágott kakukkfűvel és rozmaringgal megszórjuk (ha nincs friss, szárítottat morzsolunk rá).
A tejfölt a tejjel és a tojássárgájával simára keverjük, és a lerakott zöldségekre locsoljuk. Alufóliával letakarva sütőbe tesszük, majd amikor már majdnem megpuhult levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal és szép piros-barnára sütjük. 

Sajt nélkül kínálhatjuk sültekhez köretnek, sajttal finom egytálételként is megállja a helyét.

Az összevágott alapanyagok

Tepsibe sorakoztatva

Megfűszerezve

Meglocsolva a tejföllel



5 megjegyzés:

  1. DE jó:) Ez nagyon tetszik:) Nekem is van még cukkini a hűtőben, de még terem is:)

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki, nagyon finom lehet! :) Nekem jöhetne csak így magában, a padlizsánt pedig kihagynám belőle, azt valamiért nem szeretem! :)

    VálaszTörlés
  3. Hasonlót én is szoktam csinálni, mert aki hűsmentesen étkezik az eheti kenyérrel, a húsevőknek meg köret. :)

    VálaszTörlés
  4. Fotóidat nézve megéheztem! Persze, mert még nem ebédeltem:-) Nagyon tetszik a recept, minden hozzávalóját szeretem, még a padlizsánt is:-) El fogom készíteni!

    VálaszTörlés
  5. Köszi lányok, örülök hogy tetszik a receptem. Eredetileg padlizsán nélküli, csak én gazdagítottam vele, mert szeretjük :)

    VálaszTörlés