2013. március 10., vasárnap

Kacsaaprólék leves


A levesestálban....

...és a tányérban

A múltkori ananászos kacsa készítésekor a megmaradt aprólékból, no meg egy-két kocka kacsahúsból ezt a levest főztem. Kicsit más volt az íze, mint csirkéből vagy tyúkból, de nagyon finom lett.

Hozzávalók: egy kacsa apróléka (háta, nyaka, melle csontja, szárnya, esetleg mája), 2-3 sárgarépa, 1-2 fehérrépa, egy darab zellergumó, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy darab karalábé, petrezselyem- és zellerlevél, só, szemes bors, szegfűbors, borókabogyó, egy darabka friss gyömbér.

Elkészítése:
Ugyanúgy készítettem, mint egyébként más húslevest. A húst feltettem főni hideg vízben a sóval és a fűszerekkel, a zöldségeket csak kicsit később adtam hozzá. Elég gyorsan megpuhult, mivel fiatal állat volt. Tálalás előtt leszűrtem, de a petrezselyemzöldeket próbáltam "megmenteni", mert annak finom íze van a levesben.
Cérnametéltet főztem ki hozzá.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szeretjük a húsleveseket, finom lehet a kacsából készült is! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon szeretem:) Guszta:) Katalin holnap postára adom a csomagodat, ne haragudj, hogy így megkéstem vele.

    VálaszTörlés
  3. Hankka köszönöm, Kati neked is, és külön köszi, hogy jön a csomag :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta és biztos finom! Annyira kacsából nem szoktam készíteni ez nem is tudom hogy miért van. Talán azért mert édesanyám sem csinált inkább csirkét főztünk. Katalin nézzél már be hozzá egy játékba szeretnék hívni.

    VálaszTörlés