2012. szeptember 26., szerda

Tarjapecsenye sonkahagymával



Hozzávalók: tarjaszeletek, sonkahagyma, fokhagyma, só, bors, bazsalikom, 1-2 rozmaringág, őrölt kömény, zsír, 
a tálaláskor: esetleg mustár.

Elkészítése:
A húst sóztam, borsoztam, fűszereztem. Egy tűzállótálat kikentem zsírral, belefektettem a hússzeleteket - félig egymásra -, közéjük tettem a fokhagymagerezdeket, kis vizet öntöttem alá, és fóliával lefedve sütőbe tettem. Mikor kb. már háromnegyedig készre sült, hozzátettem a félbe, negyedbe vágott hagymát - amit szintén sóztam és fűszereztem -, de még lefedve sütöttem tovább. A végén levettem róla a fóliát, hogy szép színt kapjon a hús. A tányéron kenhetünk a hússzeletekre ízlés szerint egy kis mustárt, akkor pikánsabb íze lesz.
Rizzsel és ecetes gyöngyhagymás paradicsomsalátával tálaltam (ez utóbbi nincs a képen), úgyhogy elmondhattuk, a hagymát is hagymával ettük....



9 megjegyzés:

  1. Mostanában többen is készítettünk tarját, és mindenkinél nagyon guszta! :) Szeretem ezt a fokhagymást verziót is, nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Annyira jól néz ki a köret azzal a kukorica-borsó színezettel. Szívesen megkóstolnám, most. Bármilyen guszta is a hús is de csak a köretből kérnék!:-))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik ez a verzió, el is mentettem magamnak a receptet. Szívesen ebédeltem volna ma nálatok... :P

    VálaszTörlés
  4. Guszta, de mitől sonkahagyma a hagyma?:)

    VálaszTörlés
  5. Hankka, Éva, Gabriella, köszi.
    Kati, neked is köszi. Hogy pontosan mitől sonkahagyma a neve nem tudom. De nem olyan erős, mint a normál hagyma, talán kicsit édeskés is, nyersen kiváló, gondolom innen ered a neve, hogy sonkához, szalonnához lehet enni nyersen. Az alakja is eltérő a vöröshagymától, mert nem gömbölyű, hanem hosszúkás.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó kompozíciót csinàltál!!! A második kés is gusztusos!!!!

    VálaszTörlés
  7. Köszi, próbálok mindig gusztusos kompozíciót összeállítani :)

    VálaszTörlés