Hozzávalók: kb. 25 dkg tészta, 30 dkg darált hús, 30 dkg gomba, spagetti szósz, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, olaj, kevés törött paprika, oregánó (más néven szurokfű), kakukkfű, friss bazsalikom (ha nincs, akkor szárított),
a tetejére: reszelt sajt.
Elkészítése:
Az olajon a finomra vágott hagymát megpároltam, hozzáadtam a húst, fehéredésig pirítottam, majd az apróra vágott gombát és a zúzott fokhagymát is hozzáadtam. Sóztam, megszórtam egy kis törött paprikával, az oregánóval és a kakukkfűvel, felengedtem kevés vízzel, és fedő alatt félpuhára pároltam. Ekkor hozzákevertem a házi spagetti szószt, egy-két apróra vágott friss bazsalikom levelet, és készre főztem.
Közben forrásban lévő sós vízben kifőztem a tésztát. Tálalható az első képen látható módon is, de általában össze szoktam keverni a tésztát a ragúval, és így együtt sütögetem, mert szeretjük, ha a tészta kicsit megpirul. Tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
A ragúval összekevert tészta, ahogy mi szeretjük |
VálaszTörlésÉva küldte.......
Most már ettünk "ittunk"- ha lesz
mit-
akkor mehetünk pihenni a
virágoskertbe......
mindent köszönünk !
Finom lehet:)
VálaszTörlésA felső képen gusztább, de összekeverve s kissé megpirítva finomabb lehet! A gyerekeim szeretik nagyon a spagettit, én meglennék nélküle. Persze a kedvükért elég gyakran készül.
VálaszTörlésJaj, nagyon-nagyon jól néz ki! Nálunk gomba nélkül szokott készülni, de persze tartalmasabb és finomabb is lehet gombásan! :)
VálaszTörlésÉn is szeretek hozzá adni gombát a szoszban de olyankor vegetáriussan készitem, hus nélkül. Mi általában össze szoktuk keverni a szósszal, igy az igazi olaszos módja, pláne amikor piritva van a sütőben, az meg igazi sziciliai mód...hát onnan tudom mert ott éltem három évig, mint fiatal feleség és sok mindenféle ottani dolgokat el tanultam!
VálaszTörlésGuszta, és kitünően finom!
Köszi szépen mindenkinek! Látom, azért a többség szereti spagettit... :)
VálaszTörlés