Elkészítése nagyon egyszerű, íze pedig nagyszerű. Persze ez utóbbi attól is függ, hogy milyen minőségű pálinkából készítjük, legfinomabb a barackból. Ha virág mézet keverünk hozzá, akkor ilyen szép sárga színe lesz. A képen látható pálinkát erdélyi havasi méz hozzáadásával készítettem.
Hozzávalók: 1 liter pálinkához 30 dkg méz.
Elkészítése:
A pálinkához hozzáadjuk a mézet, jól elkeverjük, és felmelegítjük, de csak annyira, hogy a méz elolvadjon benne. Ha kihűlt üvegekbe töltjük, és állni hagyjuk, minimum egy hónapig, de lehet tovább is. Ekkor leszűrjük, lehűtjük, és már fogyasztható is. Minél tovább "érik", annál finomabb lesz.
A pálinka még leszűrés előtt, alul a leülepedett méz |
Ezt még én is megkóstólnám:) De ezek az üvegek csodásak:)
VálaszTörlésDe szépek az üvegeid! Mézesen még talán én is meginnám a pálinkát:-)
VálaszTörlésCsatlakozom a lányokhoz, mézesen még én is megkóstolnám, finom lehet az íze! :)
VálaszTörlésKöszi szépen lányok, valóban finom lett, de nekem méz nélkül is jöhet a pálinka :))
VálaszTörlésBár inni nem iszom, de ezt én is megkóstolnám. Na és azok az üvegek, nagyon jól néznek ki:)
VálaszTörlésNálunk nagy kedvenc, más rövidet nagyon nem is iszunk meg. Na persze én most egy darabig nem kóstolgathatom...:)
VálaszTörlésSokszor hallottam erről,de nem volt alkalmam kóstolni.Nem is nehéz az elkészítése, csak barackpálinkám nincs hozzá:)
VálaszTörlésCsodásak az üvegeid!
Trollanyu, Lilla, Aleda köszi szépen!
VálaszTörlésAz üvegek valóban nagyon szépek, de már nincsenek meg, még a nyáron vittük ajándékba Torockóra. A pálinkát még előtte készítettem.
Természetesen nem csak barackpálinkából lehet csinálni, csak abból finomabb :)
Katikám, hol lehet ilyen üvegeket kapni?Egyébként Te vagy az egyetlen "jó fej" a nők között, mikor mondod, a jó pálinkát megiszom méz nélkül is.Ezzel én is így vagyok.
VálaszTörlésKöszi Judit, akkor legközelebb majd együtt pálinkázunk :))
VálaszTörlésAz üvegeket a Vörösvári úton vettem, még a nyár elején, a Gabo kreatív boltban.
Nagyon finomak ezek a palinkak!
VálaszTörlés