Hozzávalók: bogyiszlói paprika, lila káposzta, köménymag,
a fűszerek üvegenként: kb. 2 babérlevél, 2-3 szál csombor, néhány szem fekete bors, szegfűbors, mustármag, borókabogyó, koriander, tetejére szalicil,
a léhez: 1,5 l vízhez 0,5 l 10%-os ecet, 5 evőkanál méz, 10 evőkanál cukor, 8 dkg só, 1 mokkáskanál borkősav.
a léhez: 1,5 l vízhez 0,5 l 10%-os ecet, 5 evőkanál méz, 10 evőkanál cukor, 8 dkg só, 1 mokkáskanál borkősav.
Elkészítése:
A káposztát vékonyra összeszeleteltem, sóztam, és 2-3 órát állni hagytam. Ekkor jól kinyomkodtam, és megszórtam köménymaggal. A paprikák magházát eltávolítottam, vigyázva, hogy a paprika eréből minél kevesebbet vágjak ki. Megtöltöttem őket a káposztával, és üvegekbe tettem. Egy-egy 8 dl-es üvegbe 4 db paprika fért. A paprikák mellé tettem a babért és a csombort, és közéjük szórtam a fűszermagokat is.
A levéhez valókat elkevertem, felforraltam, majd mikor langyosra hűlt, a paprikákra öntöttem. Tetejükre késhegynyi szalicilt szórtam, és a fémkupakkal jól lezártam, mely alá egy vékony fóliát is tettem.
Az egyik üveg közelebbről |
És ilyen lett, amikor december elején felnyitottuk az első üveget. Nagyon finom volt, kellemesen csípett..... |
Annyira guszta! :) Mi nem szoktunk csinálni, de lehet, hogy most fogok, nagyon tetszik ez a fajta savanyúság, ilyen finom fűszerekkel! :)
VálaszTörlésHogy én ezt mennyire imádom!! :)
VálaszTörlés