2012. szeptember 12., szerda

Linzer karikák


Ezt a linzert már sokszor sütöttem, egy régi Dr.Oetker sütőpor hátoldalán szerepelt. Annyi különbséggel készítettem, hogy a tésztájába egy kicsit kevesebb cukrot tettem (de ízléstől függően maradhat is ez a mennyiség), mert a felső karikákra is szórtam kristálycukrot, illetve színes cukorkadrazsét. Nagyon finom, sokáig eltartható.

Hozzávalók, az eredeti recept szerint: 20 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás, fél citrom leve, 12 dkg vaj vagy margarin, 
az "összeragasztáshoz" valamilyen pikáns, savanykás lekvár (ribizli, kökény, áfonya), a díszítéshez dió, cukor, stb.....

A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlét, a tojást, és belegyúrjuk a vajat. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a felső részeknek szánt darabok közepét is kiszaggatjuk, ezeket megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk vágott dióval, cukorral. Gyorsan kisülnek. Ha kihűltek lekvárral összeragasztjuk.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Új képeket töltöttem fel az erdélyi nyaralásunkról, akit érdekel, itt tekintheti meg, Bélavára csodálatos mészkőszirtjeit, illetve a Gáldi- és Remete szorosokban tett kirándulásunkat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


12 megjegyzés:

  1. De szépek, most jöhetne egy szivecske:) És a háttered is vagány:)

    VálaszTörlés
  2. Köszi Kati! Mostanában az összes blogom hátteréhez saját készítésű felvételeket használok, és időközönként, amikor már megunom, másikra cserélem :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszták lettek ezek a kis szivecskék! Jó ötlet azok a kis cukorkákkal megszórni, csak nekem azok mindig olyan keményeknek tünnek! Kirándulási fotókat megfogom nézni!

    VálaszTörlés
  4. Csak még annyit hogy csodálatosan szép az ibolyád!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek a linzereid, különösen tetszik, hogy sokáig elállnak! :) Csillu miatt most direkt ilyen recepteket keresek! :)

    VálaszTörlés
  6. Szépek lettek és milyen szépen virágzik a fokföldi ibolyád. :)

    VálaszTörlés
  7. jaj, nagyon ennék most belőle pár darabot...:)

    VálaszTörlés
  8. Éva, Hankka, Petra, Lilla, köszi.
    Sajnos már elfogyott a linzer, mert ez már egy régebbi sütésem volt, csak most került rá a sor.
    És sajnos az ibolya is elvirágzott már. Hét cserép ibolyám van, majdnem mind más színű. Nagyon szeretem őket, hálás növények.

    VálaszTörlés
  9. Sok kedvencem közül az egyik!! :) Szépen feldíszítetted! :)
    Egy időben fokföldi ibolyákat gyűjtöttem, nagyon szép a tiéd is! :)

    VálaszTörlés
  10. Katalin, jajj de aranyoskák, guszta és finomak a linzer karikák!
    Nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon rég sütöttem már linzert, persze igen meleg is volt eddig. :) Nagyon guszták! Szeretem nézegetni a kirándulós képeidet! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...