Ezt a linzert már sokszor sütöttem, egy régi Dr.Oetker sütőpor hátoldalán szerepelt. Annyi különbséggel készítettem, hogy a tésztájába egy kicsit kevesebb cukrot tettem (de ízléstől függően maradhat is ez a mennyiség), mert a felső karikákra is szórtam kristálycukrot, illetve színes cukorkadrazsét. Nagyon finom, sokáig eltartható.
Hozzávalók, az eredeti recept szerint: 20 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás, fél citrom leve, 12 dkg vaj vagy margarin,
az "összeragasztáshoz": valamilyen pikáns, savanykás lekvár (ribizli, kökény, áfonya),
a díszítéshez: dió, cukor, stb.....
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlét, a tojást, és belegyúrjuk a vajat. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, a felső részeknek szánt darabok közepét is kiszaggatjuk, ezeket megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk vágott dióval, cukorral. Gyorsan kisülnek. Ha kihűltek lekvárral összeragasztjuk.
De szépek, most jöhetne egy szivecske:) És a háttered is vagány:)
VálaszTörlésKöszi Kati! Mostanában az összes blogom hátteréhez saját készítésű felvételeket használok, és időközönként, amikor már megunom, másikra cserélem :)
VálaszTörlésNagyon guszták lettek ezek a kis szivecskék! Jó ötlet azok a kis cukorkákkal megszórni, csak nekem azok mindig olyan keményeknek tünnek! Kirándulási fotókat megfogom nézni!
VálaszTörlésCsak még annyit hogy csodálatosan szép az ibolyád!
VálaszTörlésNagyon szépek a linzereid, különösen tetszik, hogy sokáig elállnak! :) Csillu miatt most direkt ilyen recepteket keresek! :)
VálaszTörlésSzépek lettek és milyen szépen virágzik a fokföldi ibolyád. :)
VálaszTörlésjaj, nagyon ennék most belőle pár darabot...:)
VálaszTörlésÉva, Hankka, Petra, Lilla, köszi.
VálaszTörlésSajnos már elfogyott a linzer, mert ez már egy régebbi sütésem volt, csak most került rá a sor.
És sajnos az ibolya is elvirágzott már. Hét cserép ibolyám van, majdnem mind más színű. Nagyon szeretem őket, hálás növények.
Sok kedvencem közül az egyik!! :) Szépen feldíszítetted! :)
VálaszTörlésEgy időben fokföldi ibolyákat gyűjtöttem, nagyon szép a tiéd is! :)
Katalin, jajj de aranyoskák, guszta és finomak a linzer karikák!
VálaszTörlésNagyon tetszenek!
Nagyon rég sütöttem már linzert, persze igen meleg is volt eddig. :) Nagyon guszták! Szeretem nézegetni a kirándulós képeidet! :)
VálaszTörlésMilyen kis csinoskák! :)
VálaszTörlés