2012. szeptember 28., péntek

Gyümölcskehely fehérboros zselével



Hozzávalók 4 pohárhoz (változatonként 2-2): 1-2 fürt fehér szőlő, 2-3 szelet sárgadinnye, 2 körte (vagy/és őszibarack, biztos azzal is nagyon finom), cukor ízlés szerint, kevés citromlé, 1,5 dl édes fehérbor, 1,5 dl szőlőlé (dobozos), 2 kiskanál zselatin, 
díszítéséhez: mentalevél.

Elkészítése:
A szőlőt kettévágtam, kimagoztam, a dinnyét kis darabokra vágtam. A körtét is feldaraboltam, de erre azonnal citromlét csepegtettem, hogy ne barnuljon meg. A gyümölcsöket kicsit megcukroztam, majd szépen elrendezve a poharakba tettem.
Az egyik változatba körtét és szőlőt, a másikba dinnyét és körtét. A bort és a szőlőlét összeöntöttem, ezt is cukroztam még - kellemesen édesre -, elkevertem benne a zselatint, ezután a tasak utasítása szerint megfőztem, és még melegen a poharakba töltött gyümölcsökre öntöttem. (A szőlőlé és a bor aránya ízlés szerint változtatható.)
Tetejüket gyümölccsel és mentalevéllel díszítettem, majd hűtőszekrénybe tettem. Lehűtve tálaltam. Akkor jó, ha a zselé nem túl szilárd, de nem is folyós, ez a zselatin mennyiség pont jó volt hozzá.



6 megjegyzés:

  1. Milyen szépségeket kínálsz és megkóstolás mikor lesz? Nagyon guszta! Látom a blogodon is szüret volt! Nagyon szép!

    VálaszTörlés
  2. Kellemes látvány, üde kis desszert:) Van itthon fehér szőlőm, csak vészesen fogy:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, és finom is, én egy körtéset kérnék:)

    VálaszTörlés
  4. Köszi lányok!
    Éva, örülök, hogy valaki észrevette az új hátteremet :)) Pomázon fényképeztem, rokonoknál jártuk nemrég, és kirándultunk is, szalonnát sütöttünk, nagyon jó volt....
    Szeretem néha változtatni a háttereket, idényhez igazítva, ha mód van rá.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ötletes, finom, könnyed, és gyönyörűen tálaltad! :)

    VálaszTörlés
  6. Szenzácios desszert a friss szőlő és barackal. Igazán üditő finom, és mutatós!

    VálaszTörlés