2011. november 30., szerda

Lecsós szelet


Tálaláskor petrezselyemzölddel díszíthetjük

Hozzávalók: csont nélküli karaj szeletek, krumpli, paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, őrölt paprika, só, bors, olaj vagy zsír. Szándékosan nem írtam mennyiséget, ki-ki annyit készít, amennyit jónak lát.

Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát forró olajon hirtelen kisütjük, majd egy kis víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk.
A krumplit héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A hagymát karikára vágjuk, a zsiradékon megfonnyasztjuk, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a meghámozott paradicsomdarabokat és a felszeletel paprikát, sóval borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, és félpuhára pároljuk.
Egy olajjal kikent tűzállótál aljára terítjük a krumplit, sózzuk, tetején elrendezzük a hússzeleteket, ráöntjük a lecsót, sütőbe tesszük, és mérsékelt tűzön addig sütjük, míg az egész jól átforrósodik, kb. 20-25 perc.

A lecsó főzés közben

A tál aljára kerül a krumpli, ... 

..... majd a karaj szeletek, ....

.... végül a tetejére a lecsó



9 megjegyzés:

  1. Mennyei eledel! Nagyon guszta ! Szoktam hasonló összetétellel, csak nem egyben készíteni, de nagyon finom lehet így is !

    VálaszTörlés
  2. A tetejére egy kis tejföl és már mehet is a sütőbe... Ez volt a szombati ebédünk. Szeretjük. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet a husi a lecsó alatt!!!

    VálaszTörlés
  4. Szemet és lelket gyönyörködtető az új "dizájnod" :)

    VálaszTörlés
  5. Durva! Nagyon durva! Istenien néz ki, ezt ki fogom próbálni, remek recept és a kép hatására már csorog az ember nyála.
    Kérdésem, tarja nem jó hozzá? Szerintem az is, nem? Mert épp tarja van felszeletelve. Na mindegy megcsinálom abból és majd ideírom a tapasztalatot.
    Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  6. Szerintem is jó a tarja, örülök, hogy tetszik a receptem. Várom, hogy hogy sikerült megcsinálnod, biztos finom volt.

    VálaszTörlés
  7. Na elkészült!! Csak egy nappal később, de húsnak a hosszas érlelés csak jót tett. El is fogyott! Szaftos házi lecsóval a nagy gáztepsi tele hússal. Annyi neked fogyókúra :-) !
    Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  8. Örülök, hogy sikerült elkészítened, és hogy már el is fogyott :)

    VálaszTörlés