|
Nem csak a karfiol, hanem a tál is szépen megsült |
Hozzávalók: egy közepes karfiol, egy doboz tejföl, 1 tojássárgája, só, bors, őrölt szerecsendió, vaj, valamilyen főtt, füstölt sertéscomb vagy tarja, vagy párizsi, füstölt sajt.
Elkészítése:
A karfiolt négy felé vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd rózsáira szedjük. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, sóval, borssal, ízlés szerinti szerecsendióval. Egy tűzállótálat kikenünk vajjal, az aljára fektetjük a karfiolt, tetejére néhány kis darabka vajat teszünk, leöntjük a tejfölös öntettel, erre kerül a kockára vágott sonkaféle, majd a durvára reszelt sajt. Sütőben szép piros barnára sütjük.
Ezt a receptet Judit barátnőmtől kaptam, aki egy jó asszony
- némi változtatással így készítettem el.
|
A karfiol a tálban |
|
Rajta a főtt, füstölt sertéscomb..... |
|
....és a sajt is már |
|
És egy szelet a tányéron |
Nagyon finom lehet guszta! Karfiolt szoktam így sütni, de eddig még nem tettem rá fölvágottat, de legközelebb kipróbálom mert biztosan finom !
VálaszTörlésNagyon finom! Ki fogom próbálni. :)
VálaszTörlésJó lehet:)
VálaszTörlésKöszönöm mindhármatoknak.
VálaszTörlésFelvágottam én sem..csak magára készítettem.Ezt bármikor megenném,imádom a karfiolt.
VálaszTörlésHú, de nagyon jól néz ki!:) Ki kell próbálnom előbb-utóbb:)
VálaszTörlésKöszönöm. Mi is szeretjük a karfiolt, és azért tettem csak egy rétegben, hogy jó ropogósra átsüljön.
VálaszTörlésFinom lehet!
VálaszTörlésNagyon finom!
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek
VálaszTörlés