2011. november 23., szerda

Borzas karfiol jóasszony módra

Nem csak a karfiol, hanem a tál is szépen megsült  

Hozzávalók: egy közepes karfiol, egy doboz tejföl, 1 tojássárgája, só, bors, őrölt szerecsendió, vaj, valamilyen főtt, füstölt sertéscomb vagy tarja, vagy párizsi, füstölt sajt.

A karfiolt négy felé vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd rózsáira szedjük. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, sóval, borssal, ízlés szerinti szerecsendióval. Egy tűzállótálat kikenünk vajjal, az aljára fektetjük a karfiolt, tetejére néhány kis darabka vajat teszünk, leöntjük a tejfölös öntettel, erre kerül a kockára vágott sonkaféle, majd a durvára reszelt sajt. Sütőben szép piros barnára sütjük.

Ezt a receptet Judit barátnőmtől kaptam, aki egy jó asszony - némi változtatással így készítettem el.

A karfiol a tálban

Rajta a főtt, füstölt sertéscomb.....

....és a sajt is már

És egy szelet a tányéron


10 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet guszta! Karfiolt szoktam így sütni, de eddig még nem tettem rá fölvágottat, de legközelebb kipróbálom mert biztosan finom !

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom! Ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
  3. Felvágottam én sem..csak magára készítettem.Ezt bármikor megenném,imádom a karfiolt.

    VálaszTörlés
  4. Hú, de nagyon jól néz ki!:) Ki kell próbálnom előbb-utóbb:)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm. Mi is szeretjük a karfiolt, és azért tettem csak egy rétegben, hogy jó ropogósra átsüljön.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...