2011. július 14., csütörtök

Meggyleves


Hozzávalók: 40-45 dkg meggy, 18-20 dkg (vagy ízlés szerinti) cukor, 1 l víz, 1 dl tej, 1dl főzőtejszín, 3 csapott evőkanál liszt, 8-10 szem szegfűszeg, 1-2 darabka fahéj, kevéske citromlé, egy csipet só.

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és a vízzel, a cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal felforraljuk. Utána még kb. 3-5 percig főzzük, attól függően, hogy mennyire puhák a meggyek. A lisztet elkeverjük a tejjel és a tejszínnel, majd behabarjuk vele a levest, hozzáadjuk a sót és a citromlevet, majd még egyszer alaposan felforraljuk. Ha kihűlt hűtőszekrénybe tesszük, jéghidegen jó igazán.

2 megjegyzés:

  1. De szeretem. Ilyen nagy melegben nagyon jól tud esni.

    VálaszTörlés
  2. Én is nagyon szeretem, pontosan így szoktam készíteni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...