2011. július 20., szerda

Madártej


Hozzávalók: 4 tojás, 1,2 liter tej, 15 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 púpozott evőkanál liszt.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorból 5 dkg-ot belekeverünk. Hét dl tejet felforralunk, és  a habot apránként, evőkanállal beleszaggatjuk. A habgaluskák mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük. A tojássárgájákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel habosra keverjük, és a maradék tejjel felengedjük. A tejet, amiben a galuskák főttek leszűrjük, és ezt is hozzáöntjük. Habverővel kevergetve krémmé főzzük, majd mély tálba öntjük. Ha kicsit kihűlt, belefektetjük a habgaluskákat, és jégbe hűtve tálaljuk.
Sok lesz belőle, a képen látható mennyiség nem a teljes adag.

2 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem a madártejet, nézz be hozzám légyszíves, vár rád egy meglepetés.

    VálaszTörlés
  2. Hű, ebbe a tálba aztán szívesen belekanalaznék! Nagyon guszta.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...