2011. július 26., kedd

Gyümölcstorta

Gyümölcstorta meggyel, ribizlivel és őszibarackkal

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál sütőpor.
A tetejére: 1 tasak tortazselé, gyümölcsök, a pudinghoz: pudingpor, tej, cukor.

A tészta hozzávalóiból elkészítjük a piskótát. Először a tojások fehérjét felverjük, majd egyenként hozzáadjuk a sárgájákat, a cukrot, végül a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott, lisztezett formában megsütjük, majd ha kihűlt rátesszük a tölteléket. Ha nem használunk pudingot, akkor a piskótát vékonyan megkenhetjük vajjal, majd rákerülnek a gyümölcsök, végül a tortazselé, melyet a tasak leírása szerint készítünk el. Én víz helyett mindig valamilyen gyümölcslevet vagy befőttlevet szoktam hozzá használni.
Pudingos változatot most  készítettem először. Tolnán, a barátnőmnél ettem ilyet, és nagyon ízlett, én is kipróbáltam. A piskótára közvetlenül tettem a megfőtt, még meleg vaníliapudingot, kb. egy fél adagot, a továbbiakban pedig a fent leírtak szerint került a gyümölcs és a tortazselé.

A kisült piskóta

A tetszés szerinti gyümölcsökkel kidíszített torta - még a zselatin nincs rajta

És szelet torta a pudingos változatból, szintén meggyel és őszibarackkal

4 megjegyzés:

  1. De szépen díszítetted! Nagyon guszta, finom lehet. :)

    VálaszTörlés
  2. Na az este megcsináltam én is :) Baromi egyszerű, mondjuk nem volt otthon sütőporom, de jó lett így is. És csokipudingot csináltam, és banánt tettem rá. Fini lett :))

    VálaszTörlés
  3. Szépen helyezkednek a gyümölcsök tortán, nagyon tetszetős, én is szoktam sütni, mert mutatós és finom, nagyon jól lehet variálni a szezonnak megfelelő gyümölcsökkel, befőttel.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...