2011. július 27., szerda

Szederparfé


Hozzávalók: 40 dkg szeder, 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint), fél citrom leve, 2 kis doboz natúr joghurt (összesen 300 gramm), 2-3 dl tejszín.

Az eperszezon idején már készítettem egyszer parfét, most szederből  csináltam. Finom lett, bár engem a magok kicsit zavarnak, nem tudom paszírozással el lehetett-e volna távolítani őket.
A szederből néhány szép szemet eltettem a díszítéshez, majd a többit leturmixoltam, hozzákevertem a cukrot, a joghurtot és a citromlét. Felvertem a tejszínt, és csak egy-két laza mozdulattal  kevertem össze, hogy "márványos" legyen. Fóliával (az átlátszó, un. frissen tartó) kibélelt egy őzgerinc formát, ebbe öntöttem, és mélyhűtőbe tettem. Néhány óra múlva már ki tudtam borítani, és a fóliát könnyen eltávolítani róla.
Tálaláskor a szeletek tetejére tehetünk tejszínhabot, úgy még finomabb.



5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom,jó hűsítő egészséges édesség.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek a színek! Nagyon finom lehet ez a joghurtos fagyi! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta édesség lett:-)
    Kérlek nézz be hozzám:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, neked Adryenn pedig külön köszönöm a díjat. Örülök, hogy rám is gondoltál.

    VálaszTörlés
  5. Csodaszép!!!! és még finom is! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...