Hozzávalók: 40 dkg szeder, 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint), fél citrom leve, 2 kis doboz natúr joghurt (összesen 300 gramm), 2-3 dl tejszín.
Az eperszezon idején már készítettem egyszer parfét, most szederből csináltam. Finom lett, bár engem a magok kicsit zavarnak, de most nem passzíroztam.
Elkészítése:
A szederből néhány szép szemet eltettem a díszítéshez, majd a többit leturmixoltam, hozzákevertem a cukrot, a joghurtot és a citromlét. Felvertem a tejszínt, és csak egy-két laza mozdulattal kevertem össze, hogy "márványos" legyen. Fóliával (az átlátszó, un. frissen tartó) kibélelt egy őzgerinc formát, ebbe öntöttem, és mélyhűtőbe tettem. Néhány óra múlva már ki tudtam borítani, és a fóliát könnyen eltávolítani róla.
Tálaláskor a szeletek tetejére tehetünk tejszínhabot, úgy még finomabb.
Ez nagyon finom,jó hűsítő egészséges édesség.
VálaszTörlésGyönyörűek a színek! Nagyon finom lehet ez a joghurtos fagyi! :)
VálaszTörlésNagyon guszta édesség lett:-)
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám:-)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, neked Adryenn pedig külön köszönöm a díjat. Örülök, hogy rám is gondoltál.
VálaszTörlésCsodaszép!!!! és még finom is! :)
VálaszTörlés