2015. május 3., vasárnap

Bonbonok Anyák napjára - fügés, mézes-diós, és fehér csokis-marcipános



 Ezekkel a virágokkal és a bonbonokkal szeretném köszönteni minden
Édesanya olvasómat!

A háromféle bonbon egy tálon

Középen a fügés, körben a szélén a mézes-diós, középen a fehér csokis a marcipán töltésű

Háromféle töltelékű bonbont készítettem, hirtelen ötletből, abból, ami otthon volt.

Hozzávalók: fehér sztracsatellás-, tej- és keserű csokoládé, olíva olaj, kész marcipán, aszalt füge, ősszel eltett mézes dió.

Elkészítése:
Nagyon gyorsan és egyszerűen készültek. A csokikat gőz fölött olvasztottam meg, minden 10 dkg csokoládéhoz 1-2 kiskanál olíva olajat adtam hozzá, attól szép fényes lesz és könnyebben olvad.
A bonbon formákat félig megtöltöttem csokival - a fügések aljára fehér csokoládé darabkákat is szórtam -, majd mindegyikbe tettem egy-egy darabkát a dióból, marcipánból és a fügéből, majd teletöltöttem csokival a formákat. Dermedésig hűtőszekrénybe tettem őket.


A ketté vágott bonbonok: elől a mézes-diós, mögötte a marcipános, a két szélén a fügés töltelékűek



11 megjegyzés:

  1. Csak ámulok, hogy ezen a téren is milyen ügyes vagy, egy igazi konyhatündér! :-)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek! Hát még mennyire finomak lehetnek!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek a bonbonjaid, és hát nem kérdés, hogy nagyon finomak!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyes vagy, mert gyönyörűek a bonbonjaid, és biztos nagyon finomak is. Én nem vagyok édesszájú, de megkóstoltam volna mindegyiket annyira kelletik magukat.

    VálaszTörlés
  5. Gerdi. Marcsi, Lívia, köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  6. Milyen szép bonbonokat készítettél! Mindhárom nagyon finom lehet. :)

    VálaszTörlés
  7. Nekem volt szerencsém anyák napján enni is belőle.......:) Isteni finomak. A sütemények közül ezek voltak a legnépszerűbbek aznap a családban.
    Kati

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kati! Örülök, hogy ilyen sikere volt :-)

      Törlés