Hozzávalók: egy-egy rúdhoz 3-4 réteslap, olaj,
1 rúd tökös-mákos töltelékhez: 15-20 dkg gyalult tök, ízlés szerin (nem mértem) cukrozott darált mák, reszelt citromhéj, meggy, ami lehet friss, fagyasztott vagy befőtt,
1 rúd sütőtökös töltelékhez: kb. egy negyed közepes kanadai sütőtök, citromlé, reszelt citromhéj, ízlés szerint cukor, mazsola, fahéj, csipet őrölt gyömbér és egy diónyi vaj,
1 rúd almás sütőtökös töltelékhez: 2 alma, kevés citromlé, fahéj, egy-két kanál cukor, és a fentiekből megmaradt kevés sütőtökös töltelék.
1 rúd tökös-mákos töltelékhez: 15-20 dkg gyalult tök, ízlés szerin (nem mértem) cukrozott darált mák, reszelt citromhéj, meggy, ami lehet friss, fagyasztott vagy befőtt,
1 rúd sütőtökös töltelékhez: kb. egy negyed közepes kanadai sütőtök, citromlé, reszelt citromhéj, ízlés szerint cukor, mazsola, fahéj, csipet őrölt gyömbér és egy diónyi vaj,
1 rúd almás sütőtökös töltelékhez: 2 alma, kevés citromlé, fahéj, egy-két kanál cukor, és a fentiekből megmaradt kevés sütőtökös töltelék.
Elkészítése:
Ezek a rétesek is kész lapokból készültek. Először a tölteléket késztettem el, aztán nyitottam csak ki a réteslapok zacskóját, hogy ne száradjanak közben ki.
Először a sütőtökös tölteléket készítettem el. A tököt meghámoztam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem és a hozzávalókkal együtt a vajon félpuhára pároltam, majd hagytam hűlni.
Az almákat lereszeltem, meglocsoltam egy kis citromlével és hozzáadtam a többi hozzávalót. Azért készítettem ezt a vegyes almás-sütőtökös rudat, mert a sütőtökös töltelékből megmaradt egy kevés.
A tökös-mákoshoz a tölteléket a hozzávalókból összekevertem.
A lapokat egyenként vékonyan megkentem olajjal (lehet olaj és tejföl keverékével is), majd rásimítottam egy sorban a tölteléket és feltekertem. Tetejüket olajjal kentem meg, és előmelegített sütőben szép ropogósra sütöttem.
Tálaláskor porcukorral szórtam meg.
Először a sütőtökös tölteléket készítettem el. A tököt meghámoztam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem és a hozzávalókkal együtt a vajon félpuhára pároltam, majd hagytam hűlni.
Az almákat lereszeltem, meglocsoltam egy kis citromlével és hozzáadtam a többi hozzávalót. Azért készítettem ezt a vegyes almás-sütőtökös rudat, mert a sütőtökös töltelékből megmaradt egy kevés.
A tökös-mákoshoz a tölteléket a hozzávalókból összekevertem.
A lapokat egyenként vékonyan megkentem olajjal (lehet olaj és tejföl keverékével is), majd rásimítottam egy sorban a tölteléket és feltekertem. Tetejüket olajjal kentem meg, és előmelegített sütőben szép ropogósra sütöttem.
Tálaláskor porcukorral szórtam meg.
Finom réteseket készítettél! :) Abból a tökös-mákosból simán lecsúszna 1-2 szelet, aztán pedig a másik kettőből is kérnék, nehogy harag legyen. :D
VálaszTörlésNagyon guszták, biztos, hogy finomak is. Én nagyon szeretem a tököt de csak sütve, úgy natúr. Süteménybe még nem tettem, a blogomban is csak egy sütőtökös pohárkrémem van.
VálaszTörlésKöszönöm mindkettőtöknek!
VálaszTörlésNagyon guszta réteseket készítettél! :) Mákrajongó vagyok, a sütőtököt meg egyszerűen imádom minden formában. Ha vehetnék belőle, biztos, hogy nem állnék meg egy szeletnél. :)
VálaszTörlésNem is tudom, melyiket kóstolnám meg először! Mindegyik csábító... Ki kell őket próbálni:-)
VálaszTörlés