Hozzávalók: 20-25 dkg meggy, 2 dl habtejszín, 6-8 dkg porcukor (vagy ízlés szerint), 1 kis doboz natúr joghurt, pár dkg tej- és fehércsoki,
a díszítéshez gyümölcsök: pl. meggy, málna, áfonya, ribizli.
a díszítéshez gyümölcsök: pl. meggy, málna, áfonya, ribizli.
Elkészítése:
A joghurtot ráöntöttem a meggyre és botmixerrel pépesítettem, úgy hogy kisebb darabkák azért maradjanak közte. A tejszínt felvertem, hozzáöntöttem a leturmixolt meggyet, a porcukrot, belekevertem a csokidarabkákat is. Műanyagtálba öntöttem, tetejére is szórtam a csokiból, majd lefagyasztottam.
Néhány óra múlva már fogyasztható is volt. A kelyhekben gyümölccsel kidíszítettem, úgy tálaltam.
A felvert tejszínhez hozzákeverjük a leturmixolt meggyet |
Műanyagedényben, fagyasztás előtt |
Ezt a változatot nagyon jónak találom, én is elkészítem majd. Egyszerű, de nagyszerű. Tudom, hogy mi van benne, és imádom az igazi, gyümölcsből készült fagylaltokat, különösen a szamócásat.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia, sok sikert hozzá :-)
TörlésEnnek lehetne a neve "meggyes álom" !
VálaszTörlésKöszi, nagyon jó ötlet :-)
TörlésMennyei finom, es a kombinacio fantastikus...szinte csorog a nyalam. A fotok nagyon jol sikerultek...elet hu, es csabitosak!
VálaszTörlésAztaaa!!! Annyira jól néz ki, s olyan fincsi lehet... csak hozzák már azt a meggyet, s fagyi is lesz ám belőle!
VálaszTörlésElisabeth, Gerdi köszönöm!
VálaszTörlés