2013. június 21., péntek

Epres-meggyes túróhab


Jól lehűtve könnyű, frissítő gyümölcsös desszert, bármilyen idénygyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók 4 pohárhoz: 2 dl tejszín, 10-12 dkg tehéntúró, 1 citrom reszelt héja, ízlés szerint porcukor, eper, meggy, a díszítéshez: pár szem eper, kevés csokoládé és citromfű vagy menta levél.

A túrót jól átkevertem a cukorral és a citromhéjjal, a tejszínt kemény habbá vertem, majd a felét a túróhoz adtam. A poharak aljára tettem a kimagozott meggyet, rá a túrókrémet, erre az epret, végül a tejszín megmaradt másik felét nyomózsákba tettem, és az eperre halmoztam. Tetejére reszeltem egy kis csokoládét és eperrel, citromfűvel díszítettem.



7 megjegyzés:

  1. Nagyon szemezgettem...csorog a nyalam ezert a finom desszert utan!

    VálaszTörlés
  2. Ma már nem volt annyira meleg, mégis nagyon jólesne egy pohár ilyen finomságos desszert! :) Nagyon kínálja magát! :)

    VálaszTörlés
  3. De szépek! Máris kikanalaznék egy poharat:-)

    VálaszTörlés
  4. Trollanyu írta...

    De finom lehet:) Nagyon szeretjük a poharas desszerteket mi is, gyorsan megvan és olyan finom:) Szép hétvégét nektek:)

    VálaszTörlés
  5. Kati, Elisabeth, Hankka, Gerdi köszi!
    Trollanyu a megjegyzésed sajnos nem érkezett meg a blogomra, csak e-mailben, ezért idemásoltam amit írtál :) köszi szépen :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki, szívesen elfogadnék egy pohárkával... :P

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...