2012. április 3., kedd

Tojáskacsa




A tojásegerek után most "kiskacsákat" készítettem, töltött tojásból. Szerintem aranyosak lettek, tudom ajánlani még húsvétra - de az év bármely szakára is -, főleg ahol kisgyerekek vannak.

Hozzávalók a kacsákhoz: tojás, vaj vagy margarin, majonéz, mustár, ketchup, só, őrölt bors, 1 db krumpli, sárgarépa, szemes bors, petrezselyem- vagy zeller zöldje,
a salátához: tejföl, mustár, majonéz, só, őrölt bors, zöldségek (borsó, sárgarépa, krumpli, retek, savanyú uborka, vagy ízlés szerint egyéb zöldségek) és kígyóuborka darabkák a díszítéshez.

Elkészítése:
Először a salátát készítettem el. A tejfölből, mustárból és majonézből tartármártást készítettem, sóztam, borsoztam. A sárgarépát, borsót és a kis kockára vágott krumplit sós vízben megfőztem, majd amikor kihűlt hozzákevertem a mártáshoz. A retket apró darabokra vágtam, a savanyú uborkát is felszeleteltem, és hozzáadtam az előbbiekhez. A tojásokat megfőztem, lehűtöttem, hosszában kettévágtam. A sárgájákat vajjal, majonézzel, mustárral, ketchuppal, sóval és őrölt borssal kikevertem, majd visszaadagoltam a fehérjékbe.
A salátát tálra tettem, és ráültettem a kiskacsákat. A kacsák fejéhez való krumplit héjában megfőztem, villával összetörtem, sóztam, és egy kis vajjal átkevertem. Kis golyókat formáztam belőle, és egy fél fogvájóval erősítettem a tojásokhoz. Csőrüket kis darabka sárgarépából, szemüket borsból alakítottam ki. A szárnyuknak egy-egy kis zeller zöldjét használtam. A végén a kacsák közé kígyóuborka darabkákat szórtam.

A franciasaláta és a tojások tölteléke


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vasárnap, április 1-én, mi is csatlakoztunk egy napra a Magyar Zarándokút idei első útjához, a Máriaremete és Makkosmária közötti szakaszon. Az ott készült képeinkből itt tekinthető meg néhány.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak! Ötletes és mutatós nagyon!

    VálaszTörlés
  2. Mennyi jó ötlet!! Nagyon édesek ők is! :))

    VálaszTörlés
  3. Az egérkék is cukik voltak, de ezek a kiskacsák... gyönyörűek! :)

    VálaszTörlés
  4. Képtelen vagyok abbahagyni a mosolygást, olyan bájosra "gyúrtad" :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi lányok, Ti is aranyosak vagytok :)

    VálaszTörlés
  6. Ó, nagyon aranyosak! Szuper ötleteid vannak! :)))

    VálaszTörlés
  7. Jajj, de tündéri kis tojás kacsák...fantasztikus kreativ amit te készitettél, és még alatta, a francia saláta. Mem is merném megenni ezeket az aranyoskákát, de nem sokáig sajnálnám őket, ha, ha!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon aranyosak..szép lett a blogruhád! Kellemes Ünnepet!

    VálaszTörlés
  9. Elisabeth, Jutka, köszönöm, nektek is kellemes ünnepeket!

    VálaszTörlés