2012. április 18., szerda

Csirkés kuglóf


Még valamikor tavaly kaptam egy diasort Tolnáról, a barátnőmtől, egy csirkés kuglófról. Nagyon ötletesnek találtam, de csak idén márciusban készítettem el. Az eredeti képeken a tojásra snidlingdarabok is voltak szórva, úgy színesebb a "kuglóf", én sajnos kifelejtettem, de így is nagyon finom lett, csak talán úgy mutatósabb. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

Hozzávalók sorrendben, ahogy a kuglófformába kerülnek: egy nagyobb csirkemell, néhány kanál tejföl, 4 tojás, snidling, 4 szelet főtt-füstölt sonkaszelet, vagy tarja vagy comb, reszelt sajt (nem mértem), 8-10 dkg bacon szalonna, só, őrölt bors, szárnyas fűszerkeverék. 
Köretnek kukoricás rizst készítettem mellé, snidlinggel, uborkával és retekkel díszítettem.

A kuglófformát kibéleltem sütőpapírral, a húst kiklopfoltam, sóztam, fűszereztem, és a képeken látható módon egymás után tettem bele a hozzávalókat. Alulra került a hús kb. fele, aztán a tejföl, a tojások - ezt meg lehet szórni snidlinggel -, a sonka, a sajt, a bacon, és a tetejére - vagyis ami majd sütés után a kuglóf alja lesz - a maradék hús. Sütőben kb. egy óráig sütöttem.

Legalulra s csirkemell kerül

A húst megkenjük tejföllel, majd ráütjük a tojásokat

A tojásokat befedjük a sonkaszeletekkel, erre kerül a reszelt sajt

A sajtra tesszük a bacon szalonnát, amit beterítünk a maradék hússal

17 megjegyzés:

  1. Még normál kuglófot sem ettem, nem hogy ilyet:) Ez nagyon finom lehet, és érdekes az elkészítése:)

    VálaszTörlés
  2. Ez isteni! Nagyon régóta készítem, bár kuglófforma híján eddig csak egyenes kalácsformában sütöttem, így van fenn a blogon is. De nemrég kaptam a hiperszuper szilikon-kuglófformámat, és vajon mivel avattam fel? Hát húskuglóffal.:) De azt karfiolosan csináltam, úgy is isteni. Benne is lesz a júniusi EK-ban!:)

    VálaszTörlés
  3. Éva írta....

    Fantasztikus vagy!
    Hogy miket találsz ki.
    Ez tényleg többszöri vacsorát is
    megold, mert hidegen is tálalható.
    Gratulálok hozzá.

    VálaszTörlés
  4. Majdnem így készülő csirkés kuglóffal mindig sikert aratok, látványos is, finom is, a sütést leszámítva gyorsan készül!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon, de nagyon kreativ vagy Kati!
    Köszi hogy megmutattad a lépésekkel hogyan készitetted ezt az elegáns finomságot.
    Imádom melegen, és persze hidegen egy gyönyörü szeletet szendvicsen.!

    VálaszTörlés
  6. Ez a csirkás kuglóf nálam mindent visz, most már nagyon éhes vagyok!

    VálaszTörlés
  7. Én még csak nem is hallottam ilyen ételről, de nagyon könnyűnek tűnik az elkészítése! Megpróbálom:-)

    VálaszTörlés
  8. Köszi midnyájatoknak, próbáljátok ki, finom, és könnyű elkészíteni.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon finom lehet, ennyi finomságból készítve! :)

    VálaszTörlés
  10. Mennyi finomság egy csomóban! Egyszerű, mutatós és nagyin fincsi lehet.

    VálaszTörlés
  11. Én még sosem készítettem ilyen formán,de isssteni finom,biztos!Guszta nagyon!

    VálaszTörlés
  12. Hannka, Gerdi, Edó, nektek is köszi!

    VálaszTörlés
  13. Elküldöm a lányaimnak, mert nagyon szeretnek rakkott ételeket csinálni, velem együtt...talán azért mert már így nőttek fel.
    UI.Ha az atya meggyógyul készítek neki is, mert szereti a szárnyasokat.

    VálaszTörlés
  14. Nagyon mutatós, guszta ! Az íze nagyon finom lehet, hiszen finomságokat pakoltál bele!

    VálaszTörlés
  15. Ez valami fantasztikusan néz ki! Nekem is akkor kell erre járnom, amikor annyira éhes vagyok... :)

    VálaszTörlés
  16. Köszi mindenkinek, örülök, hogy ilyen sokaknak tetszett :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...