2012. április 13., péntek

Medvehagymás-sajtos kifli



Mennyiséget nem írok a hozzávalókhoz, mivel nem mértem. Az alapanyagok ízlés szerint változtathatóak, én abból készítettem, ami éppen otthon volt. Inkább csak egy ötlet melegszendvics krémhez, készen vásárolt kifliket kentem meg vele.

Hozzávalók a medvehagymás krémhez: sajt, tejföl, medvehagyma, tojássárgája, só, bors, ketchup.

Elkészítése:
A sajtot lereszeltem, annyi tejfölt kevertem hozzá, hogy kenhető legyen a krém, de ne folyós. Hozzáadtam a tojássárgáját, az apróra vágott medvehagymát, sóztam, borsoztam, és megkentem vele a kettévágott kifliket. Tetejükre ketchupot csurgattam, és sütőben ropogósra sütöttem.



5 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki, isteni lehet az íze is. Mivel medvehagymához még sosem volt szerencsém, sajnos, nem mondhatom, hoyg rögtön elkészítem.

    VálaszTörlés
  2. Éva írta........

    Kellemes, könnyű reggeli, vagy
    vacsora is lehet!

    Jó étvágyat hozzá

    VálaszTörlés
  3. Én sem tudom elkészíteni, mert bár olvastam róla, megterem itt Norvégiában is, de hogy hol, azt nem tudom:) Nagyon guszta melegszendvics:)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk most virágzik amit két hete ültettem el. Kiváncsian várom mennyi lesz belőle. Ez a szendvics nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  5. Ma reggel vajjal kikevert medvehagymás kenyérkét ettem, nagyon finom volt, sajttal még jobban fokozható (a fnomsága):)

    VálaszTörlés