Hozzávalók: ponty szeletek, só, bors, citrom, liszt, tojás, zsemlemorzsa, darált- és durvára vágott dió.
Elkészítése:
A halszeleteket sóztam, borsoztam, meglocsoltam citromlével, és fél órát állni hagytam. Ezután bepaníroztam, lisztbe, tojásba és 1-1 arányban elkevert darált dió és zsemlemorzsa keverékébe, amibe durvára vágott diót is kevertem. Bő olajban kisütöttem, de az olajnak nem szabad túl forrónak lennie, mert a dió hamar megég.
Köretnek franciasalátát készítettem, tetejét megszórtam snidlinggel és chilis sajt darabkákkal, ami nagyon jól illett a dióhoz. Mellé citrom szeleteket tálaltam.
Köretnek franciasalátát készítettem, tetejét megszórtam snidlinggel és chilis sajt darabkákkal, ami nagyon jól illett a dióhoz. Mellé citrom szeleteket tálaltam.
Érdekes a diós panír, még nem próbáltam, de így ránézésre nagyon guszta! Finom lehetett, a salátával együtt! :)
VálaszTörlésMost aztán nyelhetek nagyokat! Nagyon guszta így az egész tányérral viszem jó? A tányért vissza fogom küldeni!:-))
VálaszTörlésUh,ezt most nagyon megkívántam!!!!
VálaszTörlésHannka, Éva, Edó, köszönöm!
VálaszTörlésNagyon finomnak néz ki a diós panír! Jaj de ennék egy kis ponty szeletet!!!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet :)
Érdekes, de mindenképpen tetszik. :)
VálaszTörlésMilyen különlegessé teszi a diós panírozás!
VálaszTörlésJudit, Gabriella, Vicuska, köszi, próbáljátok ki, finom.
VálaszTörlésGyönyörü a ponty, és minden ami a tányéron van. Guszta, és finom!
VálaszTörlés