2012. április 2., hétfő

Ponty diós bundában


Hozzávalók: ponty szeletek, só, bors, citrom, liszt, tojás, zsemlemorzsa, darált- és durvára vágott dió.

A halszeleteket sóztam, borsoztam, meglocsoltam citromlével, és fél órát állni hagytam. Ezután bepaníroztam, lisztbe, tojásba és 1-1 arányban elkevert darált dió és zsemlemorzsa keverékébe, amibe durvára vágott diót is kevertem. Bő olajban kisütöttem, de az olajnak nem szabad túl forrónak lennie, mert a dió hamar megég.
Köretnek franciasalátát készítettem, tetejét megszórtam snidlinggel és chilis sajt darabkákkal, ami nagyon jól illett a dióhoz. Mellé citrom szeleteket tálaltam.



9 megjegyzés:

  1. Érdekes a diós panír, még nem próbáltam, de így ránézésre nagyon guszta! Finom lehetett, a salátával együtt! :)

    VálaszTörlés
  2. Most aztán nyelhetek nagyokat! Nagyon guszta így az egész tányérral viszem jó? A tányért vissza fogom küldeni!:-))

    VálaszTörlés
  3. Uh,ezt most nagyon megkívántam!!!!

    VálaszTörlés
  4. Hannka, Éva, Edó, köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finomnak néz ki a diós panír! Jaj de ennék egy kis ponty szeletet!!!
    Köszönöm a receptet :)

    VálaszTörlés
  6. Érdekes, de mindenképpen tetszik. :)

    VálaszTörlés
  7. Milyen különlegessé teszi a diós panírozás!

    VálaszTörlés
  8. Judit, Gabriella, Vicuska, köszi, próbáljátok ki, finom.

    VálaszTörlés
  9. Gyönyörü a ponty, és minden ami a tányéron van. Guszta, és finom!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...