Nagyon finom, és akár egy hétig is eláll, persze csak ha nem esszük meg közben |
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 20 dkg margarin, fél tasak sütőpor, 1 tojás sárgája, kb. 2-3 evőkanálnyi tejföl,
a töltelékhez: egy fél literes üvegnyi sárgabaracklekvár, vagy egy kicsit több, kb. 15-18 dkg darált dió (nem szoktam mérni), ízlés szerint cukor,
a tetejére: 12 dkg porcukor, 2 púpozott kiskanál keserű kakaópor, 1 tojás fehérje, diónyi vaj vagy margarin.
a töltelékhez: egy fél literes üvegnyi sárgabaracklekvár, vagy egy kicsit több, kb. 15-18 dkg darált dió (nem szoktam mérni), ízlés szerint cukor,
a tetejére: 12 dkg porcukor, 2 púpozott kiskanál keserű kakaópor, 1 tojás fehérje, diónyi vaj vagy margarin.
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrjuk, annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, egyenként kisodorjuk őket. Az első lapot tepsibe tesszük, megkenjük a lekvár felével, erre szórjuk az ízlés szerint megcukrozott darált dió felét, ismét egy tésztalap kerül rá, majd a maradék lekvár és dió. Rátesszük a harmadik lapot, villával megszúrkodjuk, és előmelegített sütőben mérsékelt lángon megsütjük.
Ha már félig megsült, kezdhetjük készíteni a kakaós mázat. A tojásfehérjében simára keverjük a porcukrot és a kakaóport, egy diónyi lágy vajat vagy margarint adunk hozzá, és a készre sült zserbó tetejére kenjük. Ezután már nem tesszük vissza a sütőbe.
Csak akkor szeleteljük fel, ha a máz már megszilárdult rajta.
Csak akkor szeleteljük fel, ha a máz már megszilárdult rajta.
A tésztalapokat először lekvárral kenjük meg |
A lekvárra rászórjuk a darált diót |
A harmadik lapot villával megszurkodjuk, és mehet a sütőbe |
A kisült zserbóra rákenjük a kakaós krémet |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése