2011. október 18., kedd

Borsos tokány


Hozzávalók: 60 dkg sertéslaposka, 1 nagy fej vöröshagyma, só, zsír, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg paradicsompüré, 1 dl fehérbor, 1 kiskanál őrölt bors.

A hagymát finomra vágjuk, a húst csíkokra. A hagymát forró zsírban aranysárgára pirítjuk, beletesszük a húst, és erős tűzön rövid ideig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy kis vizet öntünk alá, majd lassú tűzön félig puhára pároljuk. Ezután adjuk hozzá a paradicsompürét, majd később hozzáöntjük a bort, és készre főzzük. Párolt rizzsel vagy hagymás tört krumplival tálaljuk.

Főzés közben

2 megjegyzés:

  1. Finom, jó sok zafttal! Nem tudtam a hecsedlinél megjegyzést hagyni :(

    VálaszTörlés
  2. Köszi. Már mások is panaszkodtak, hogy nem sikerül a megjegyzés beírása.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...