2011. március 20., vasárnap

Túrós pogácsa


Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg tehéntúró, 20 dkg margarin, 1+1 tojás a kenéshez, 2,5 dkg élesztő, só, kevés tejföl, fél dl tej, sajt a tetejére.

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, a sót elkeverjük a lisztben, az egészet jól összedolgozzuk a túróval, a margarinnal, a tojással és 2-3 kiskanál tejföllel. Ha túl lágy lenne, tehetünk még hozzá lisztet. Kinyújtjuk, és háromfelé hajtogatjuk. Ezt negyed óránkén háromszor megismételjük, majd az utolsó hajtogatás után még 30-40 percig kelesztjük. Ezután másfél-kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojással, és a tetejére reszelt sajtot teszünk. Én egy részére kis szelet feta sajtot tettem, amitől pikáns sós íze lett. A tepsiben még kb. 15 percet pihentetjük, majd előmelegített sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük.
Készíthetjük hajtogatás nélkül is, úgy is nagyon finom. Frissen a legjobb.

A hozzávalók

A háromszor hajtogatott tészta

A kiszaggatott pogácsák

Már a tepsiben

1 megjegyzés:

  1. Hát igen! Ez egy vendégváró pogácsa. Egy személy-
    - mivel frissen jó - nem tudná elfogyasztani jó egészséggel. De meg kell szervezni nem csak a sütését, hanem az elfogyasztását is! Minden esetre
    jó étvágyat hozzá.

    Köszönjük a receptet. Éva nagyi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...