2011. március 9., szerda

Kelt ostoros rétes



Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 4 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 tojássárgája, 3 evőkanál cukor,
a töltelékhez: 15 dkg margarin, 12 dkg cukor, 2 evőkanál keserű kakaópor,
a tetejére: 1 tojás,
a tepsi kikenéséhez: margarin.

Elkészítése:
A tésztához valókat jól bedagasztjuk (az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk, a margarint felolvasztjuk). Meleg helyen 45-50 percig kelesztjük.
Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A margarint kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaót.
A megkelt tésztát három egyforma részre osztjuk, téglalap alakúra kisodorjuk, és mindhármat megkenjük a kakaós töltelékkel. Felsodorjuk őket, és hármas fonással összefonjuk. Egy kb. 30 x 10-12 cm-es tepsit vagy sütőformát alaposan kikenünk margarinnal, majd beletesszük a fonatot.
15 percig pihentetjük, megkenjük tojással, előmelegített sütőben kezdetben közepes, majd alacsony hőfokon kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

A töltelék és a megkelt tészta

A töltelék a tésztán, és a már felsodort tekercsek

Összefonva, már a tepsiben

Készre sütve, felvágva



1 megjegyzés:

  1. Köszi a rétest. Mindenkinek tudom ajánlani,
    mert én már kipróbáltam. Szép is, jó is.

    Puszi érte: Éva

    VálaszTörlés