2011. március 18., péntek

Gulyásleves


Hozzávalók: 20-25 dkg marha, borjú, vagy sertés hús, 1-2 fej vöröshagyma, zsír vagy olaj, vegyeszöldség, krumpli, őrölt paprika, köménymag,  paradicsom, a galuskához egy tojás és liszt.

Az apróra vágott hagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a húst, amit szintén megpirítunk, fehéredésig. Rászórunk kb. 2 kiskanál, vagy ízlés szerinti paprikát, felengedjük vízzel, sózzuk és hozzáadunk néhány szem köménymagot.
A zöldségeket később tesszük bele, amikor a hús már félig megpuhult. Ekkor adunk hozzá 2-3 karika hámozott paradicsomot is. A krumplinak kell a legkevesebb idő, hogy megpuhuljon, ezért azt én csak  a zöldségek után (jó 10 perc múlva) szoktam hozzátenni. Amikor majdnem kész, akkor egy tojásból sóval és liszttel galuskát készítünk, amit kiskanállal a forró levesbe szaggatunk, és kifőzünk. Néhány perc múlva kész a leves.

A hozzávalók: zöldségek, tojás és a marhahús

Megpirítjuk a hagymát és a húst

Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket

A galuskát a végén szaggatjuk bele

1 megjegyzés:

  1. Láttam a gulyáslevest Biztosan nagyon finom lehet. Érzékenyebb gyomruaknak ajánlanám csirke-
    ből is -marha, vagy sertés helyett! Nagyon finom
    azzal is. Nem csak én, de a vendégeimnek is ízlett, onnan tudom, mert mindegyik legalább két
    tányérral kért belőle! Zoli unokám még azt is
    megjegyezte, hogy nem tudja, hogy miért készülnek ilyen kicsire ezek a tányérok?!

    Jó étvágyat a leveshez. Sok szeretettel: Nagyi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...