Hozzávalók a gulyáshoz: 20-25 dkg marha, borjú, vagy sertés hús, 1-2 fej vöröshagyma, zsír vagy olaj, vegyes zöldség, krumpli, őrölt paprika, köménymag, paradicsom,
a galuskához: egy tojás és liszt.
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a húst, amit szintén megpirítunk, fehéredésig. Rászórunk 2-3 kiskanál, vagy ízlés szerinti paprikát, felengedjük vízzel, sózzuk és hozzáadunk néhány szem köménymagot.
A zöldségeket később tesszük bele, amikor a hús már félig megpuhult. Ekkor adunk hozzá 2-3 karika hámozott paradicsomot is. A krumplinak kell a legkevesebb idő, hogy megpuhuljon, ezért azt én csak a zöldségek után (jó 10 perc múlva) szoktam hozzátenni.
Amikor majdnem kész, akkor egy tojásból sóval és liszttel galuskát készítünk, amit kiskanállal a forró levesbe szaggatunk, és kifőzünk. Néhány perc múlva kész a leves.
A hozzávalók: zöldségek, tojás és a marhahús |
Megpirítjuk a hagymát és a húst |
Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket |
A galuskát a végén szaggatjuk bele |
Láttam a gulyáslevest Biztosan nagyon finom lehet. Érzékenyebb gyomruaknak ajánlanám csirke-
VálaszTörlésből is -marha, vagy sertés helyett! Nagyon finom
azzal is. Nem csak én, de a vendégeimnek is ízlett, onnan tudom, mert mindegyik legalább két
tányérral kért belőle! Zoli unokám még azt is
megjegyezte, hogy nem tudja, hogy miért készülnek ilyen kicsire ezek a tányérok?!
Jó étvágyat a leveshez. Sok szeretettel: Nagyi