Áldott, békés karácsonyt kívánok mindenkinek!
Karácsonyra olyan bonbonokat szerettem volna készíteni, aminek zöld színű a tölteléke. Így találtam rá az interneten egy hamis marcipán receptre. Kis mennyiséggel el is készítettem, ami ízre nagyon finom lett, és színre is tetszik. Csak éppen az állaga nem hasonlít egyáltalán a marcipánra. De sebaj, mert krémes tölteléknek szuper lett! 😋
Hozzávalók a krémhez: 2,5 dl tej, 9-10 dkg cukor, 2,5-2,5 dkg sima liszt és rétesliszt, 3-4 dkg vaj, ízlés szerint zöld mandula aroma,
a bonbonok bevonásához: ét-, vagy tej- és fehér csokoládé.
Elkészítése:
A kétféle lisztet kevés tejjel simára kikevertem, majd az összes többi tejjel és cukorral sűrű krémmé főztem, hasonlóan mint egy pudingot. Mikor kész lett, és már nem volt teljesen forró, belekevertem a vajat és ízlés szerint az aromát.
Lehet többet, vagy keveset, attól függően, hogy ki mennyire szeretné intenzívnek a színét.
Hűtőben hagytam kihűlni.
Ekkor elővettem a bonbon készítő szilikon formáimat. Ecsettel vékonyan kikentem a kis mélyedéseket étcsokival illetve fehér csokival, hideg helyen hagytam teljesen megszilárdulni, majd megtöltöttem a krémmel, végül ismét csokival lezártam a kis bonbonokat.
Ismét hideg helyre tettem, és mikor teljesen megszilárdultak, könnyen és egyszerűen csak kifordítottam őket a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése