2021. augusztus 24., kedd

Bogdányi aprópecsenye


Az aprópecsenye tálalásra készen, összeforgatva a sült krumplival....



Szeretjük az ilyen egyszerű egytálételeket, finomak, ízletesek, elkészítésük sem bonyolult, és ha marad belőlük másnapra, a megmelegítésük is könnyű....

Hozzávalók: 40 dkg sertés comb, 25 dkg apróbb gomba, 1 nagy vagy 2 kisebb-közepes hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 10-15 dkg füstölt kolbász, 1-2 paradicsom, 1 piros húsú paprika, ízlés szerint só, bors, őrölt kömény és füstölt őrölt paprika, kakukkfű, 4-5 db krumpli.

Elkészítése:
A szalonnát kis kockákra vágtam, majd kevés zsíron kisütöttem. A pörcöket kivettem, és a visszamaradt zsíron rövid idő alatt átsütöttem a felkarikázott kolbászt. Ezt is félretettem.
A zsír ekkor már szép piros lett, ebben megdinszteltem a kis kockákra vágott fokhagymát és a hagyma felét. Rátettem a kockára vágott húst, kevergetés mellett megpirítottam. Sóztam, borsoztam, és megszórtam a füstölt paprikával valamint az őrölt köménymaggal.
Kevés vizet öntöttem alá és fedő alatt puhára pároltam, közben többször megnéztem, megkevertem, és az elfőtt vizet pótoltam.
Mialatt párolódott a hús, elkészítettem a megmaradt fele hagymából, paprikából és paradicsomból a lecsót.
A gombát megtisztítottam, mivel kicsik voltak, csak 2-3 felé vágtam el. Kevés olajon, sóval és friss kakukkfűvel, fedő nélkül megpirítottam.
Mikor kész lett a hús, hozzáadtam a gombát és a lecsót, visszatetettem bele a szalonnapörcöt és a kolbászkarikákat. Az egészet néhány perc alatt készre összesütöttem.
Közben a krumplit meghámoztam, felkockáztam, 10 perc alatt fedő nélkül, kis lángon sós vízben előfőztem, majd olaj nélküli fritőzben kisütöttem. A kész pecsenyével összeforgatva tálaltam.

Az aprópecsenye még mielőtt belekevernénk a sült krumplit...





8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett, mi is szeretjük az ilyen egytálételeket. Nálunk a krumpligulyás készül hasonló módon bár abba gomba nincs és felkarikázott zöldséget teszek bele. Gombát is szeretjük egyszer kipróbálom így összerakva kicsit kevesebb hússal:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva, finom volt. A gombát mi is nagyon szeretjük. Ehhez a húsmennyiséghez akár több gombát is lehet hozzáadni, mert sütése, párolása közben mindig összeesik, a végén alig látszik hogy van benne. Úgy szoktam mondani az ilyen ételekre, hogy a gomba már megint eltűnt belőle 😃.

      Törlés
  2. Ez az étel nagyon kedvemre való. Szeretjük mi is a gombát és minden hozzávalót amiből készítetted. Nagyon jól néz ki, látványos éa biztos, hogy nagyon finom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lívia, nagyon jó volt, szeretjük az ilyen egytálételeket.

      Törlés
  3. Nagyon guszta, tartalmas étel, minden magyaros finomság benne van. Mi is szeretjük a gombát, nincs olyan hét, hogy ne készülne belőle valami.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Nea, mi is nagyon szeretjük a gombát, nálunk is elég sűrűn kerül az asztalra 😊.

      Törlés