Nagyon szeretjük a pástétomokat, májkrémeket, amiket sűrűn szoktam venni is. Most arra gondoltam, mi lenne, ha megpróbálkoznék házilag vele. Régebben egy-kétszer készítettem már pástétomot, fent is vannak a blogomon, de ez még azoknál is finomabb lett.
Szép kacsamájat kaptam a kedvenc piacomon, így adott volt, hogy belőle fog elkészülni.
Friss bagettre kenve, uborkával, fehér hagymával, kápia paprikával és egy pohárka fehérborral kitűnő vacsora lett belőle....
Elkészítése:
Szép kacsamájat kaptam a kedvenc piacomon, így adott volt, hogy belőle fog elkészülni.
Friss bagettre kenve, uborkával, fehér hagymával, kápia paprikával és egy pohárka fehérborral kitűnő vacsora lett belőle....
Hozzávalók annyihoz, amennyi a képeken látszik: 20 dkg kacsamáj, 10 dkg hagyma (lehet vörös- fehér-vagy sonkahagyma), egy-két kiskanálnyi kacsazsír, fél dl fehér bor, só, bors, pár csipet szárított morzsolt bazsalikom, tárkony és zsálya, sok-sok majoránna, 5 dkg vaj, 1 kiskanál füstölt paprika.
Elkészítése:
A hagymát feldaraboltam és a kacsazsíron megdinszteltem. Hozzáadtam a feldarabolt májat, majd együtt elkezdtem párolni-sütögetni. Közben fűszereztem, és hozzáadtam a bort is. Fedő alatt készre pároltam. Vártam, hogy kicsit hűljön.
Ekkor botmixerrel pépesítettem, csak most sóztam. Ha egy-két kicsi darab marad benne nem baj, sőt még jobb is. Úgynevezett rusztikus lett. 😊
Hozzákevertem a szoba hőmérsékletű vajat és a törött paprikát is.
Jól átkevertem, és mehetett a hűtőbe, ott várva hogy jóízűen falatozzunk belőle. 😋
Készen 24 dkg lett.
Ekkor botmixerrel pépesítettem, csak most sóztam. Ha egy-két kicsi darab marad benne nem baj, sőt még jobb is. Úgynevezett rusztikus lett. 😊
Hozzákevertem a szoba hőmérsékletű vajat és a törött paprikát is.
Jól átkevertem, és mehetett a hűtőbe, ott várva hogy jóízűen falatozzunk belőle. 😋
Készen 24 dkg lett.
Én is nemrég tettem fel egy májkrémet a blogba, de nem is jutott eszembe, hogy bort is tegyek hozzá. Attól pástétom? Legközelebb megpróbálom úgy. Nagyon jól mutat.:)
VálaszTörlésKöszönöm Ani! Nem hiszem hogy a bortól lesz pástétom, de ártani nem árt neki 😋. Valahol az interneten olvastam, gondoltam megpróbálom, pont volt egy bontott fehérbor a hűtőben 😊.
TörlésBolti májasokat én már rég nem veszek, a házi inomabb és kiadósabb. Kacsamájból pedig biztosan sokkal ízesebb is. Hű, de leemelnék most egy szeletkét a képernyőről. Guszta, mint minden, amit készítesz.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Nea! Szívesen megkínálnálak, de már elfogyott mind 😊.
TörlésMájasokat a piacon szoktam venni, majoránnás borjúmájast vagy un. füstölt parasztmájast. Olyan házi jellegűek, finomak, de a hazai azért más, és tudja az ember, hogy mi van benne 😊.
Nagyon guszta ! Még régebben csirkéből készítettem, de gondolom nálad az a kis bor csak javított az állagán:)
VálaszTörlésKöszi szépen Éva, nagyon finom volt. Máskor is fogok ilyet csinálni, mert nagyon ízlett 😊.
TörlésNagyon szeretem a májat, mindenképpen- így nem kérdés, hogy ez is ízlene. A fotóid is meggyőzőek!
VálaszTörlésKöszönöm Melinda, próbáld ki egyszer, nagyon finom és gyorsan elkészül 😀.
TörlésÉn is szeretem a májat. Bolti pástétomot már én sem veszek, de ezt szívesen enném és biztos ízlene. 😊
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin, neked is szívből ajánlom, hogy tegyél egy próbát vele 😊.
TörlésNagyon guszta és finom lehetett, vacsorára kitűnő étel, minden hozzávalóval. Mi is szoktunk bolti májast venni pl. a borjúmájast.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Lívia! A borjúmájast mi is szeretjük, szoktam venni, de ezt is fogom még csinálni, mert nagyon ízlett 😁.
Törlés