Egy doboz ricotta árválkodott még a hűtőben, amiből egy finom, könnyű habos, sütés nélküli tortát készítettem, ami meleg nyári napokon pont ideális. Volt itthon banán és meggy is, és egy doboz Meggle cukrászhab is, úgyhogy adott volt, miből lesz a tölteléke.....
Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához, az alsó kekszes réteghez: 18-20 dkg Győri Édes zabfalatok, pár darab háztartási keksz, kb. másfél kiskanál cukrozatlan kakaó, kevés tej, ízlés szerint cukor,
a töltelékhez: 1 nagyobb banán, 25 dkg ricotta, 2 dl Meggle cukrászhab vagy Hulula, 1 citrom reszelt héja és leve, ízlés szerint cukor vagy más édesítőszer, 1 maroknyi meggy, 3 kiskanál zselatin,
a díszítéshez: meggy és cukrozott narancshéj.
a töltelékhez: 1 nagyobb banán, 25 dkg ricotta, 2 dl Meggle cukrászhab vagy Hulula, 1 citrom reszelt héja és leve, ízlés szerint cukor vagy más édesítőszer, 1 maroknyi meggy, 3 kiskanál zselatin,
a díszítéshez: meggy és cukrozott narancshéj.
Elkészítése:
Az alsó kekszes réteghez a zabfalatokat morzsásra törtem, a háztartási kekszet darabosra, amiket a kakaóporral, cukorral és némi tejjel összeállítottam, hogy megfelelő állaga legyen, amivel a torta alját ki tudom bélelni. Köré tettem a tortaforma oldalát, és kiraktam banánszeletekkel.
Ezután felvertem a habot, elkevertem a rikottával és ízlés szerint cukroztam. Belereszeltem a citrom héját és a felének a levét.
A zselatint megfőztem kb. fél dl citromos vízben, és hozzákevertem a ricottás habhoz.
A meggyet leturmixoltam, ezt is hozzáadtam a habhoz, de csak gyengén villával kevertem el benne, hogy márványos maradjon.
Az így elkészült habot ráöntöttem a banánrétegre, tetejét kidíszítettem, és hűtőbe tettem. Pár óra múlva levettem róla forma oldalát, és már lehetett felvágni.
De ha tudunk vele másnapig várni, akkor szebben lehet szeletelni. Sajnos mi nem tudtunk.... 😋
Ezután felvertem a habot, elkevertem a rikottával és ízlés szerint cukroztam. Belereszeltem a citrom héját és a felének a levét.
A zselatint megfőztem kb. fél dl citromos vízben, és hozzákevertem a ricottás habhoz.
A meggyet leturmixoltam, ezt is hozzáadtam a habhoz, de csak gyengén villával kevertem el benne, hogy márványos maradjon.
Az így elkészült habot ráöntöttem a banánrétegre, tetejét kidíszítettem, és hűtőbe tettem. Pár óra múlva levettem róla forma oldalát, és már lehetett felvágni.
De ha tudunk vele másnapig várni, akkor szebben lehet szeletelni. Sajnos mi nem tudtunk.... 😋
A torta összeállítása.... |
Látszik rajta, hogy milyen könnyed állagú. Én is azonnal megkóstolnám.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Nea, könnyed, finom volt 😋
TörlésMegint egy csodás, könnyű torta. Az is nagyon vonzó, hogy sütés nélküli. Ezt is kipróbálom.
VálaszTörlésKöszi szépen Lívia, sok sikert és jó étvágyat hozzá, ha elkészíted 😋
TörlésKönnyed, gyümölcsös finomságot készítettél! Szeretem az ilyen sütiket. :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin, mi is szeretjük 😋
Törlés