2017. október 12., csütörtök

Palócleves



Egy palócleves már van a blogomon. Ez most kicsit másmilyen, sárga hüvelyű babból készült, sertéshússal, stb...  Nagyjából hasonlóan főztem, de valamiért mégis egész másmilyen lett, ízben is és külalakban is 😋. De mindkettő finom, érdemes kipróbálni...

Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 25 dkg sárga hüvelyű zöldbab, 40 dkg krumpli, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, olaj vagy zsír, liszt, tejföl, ízlés szerint pirospaprika, köménymag, 1-2 babérlevél, petrezselyem zöldje.

Elkészítése:
A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst, együtt pirítjuk, mintha pörköltet készítenénk. Megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük vízzel, sózzuk, a babérlevéllel és a köménymaggal félig puhára főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és a zöldbabot, majd kicsit később a kockára vágott krumplit, és együtt főzzük készre. A végén kb. 2 púpozott evőkanál tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. Tálaláskor a tetejére finomra vágott petrezselymet szórunk.




8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom szeretem én is ezt a levest!

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de szeretem! Csodálatosan tálaltad!

    VálaszTörlés
  3. Nagy kedvencem a Palócleves, ez a változat is finom lehet.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Éva, Ani, Nea, köszönöm szépen! Látom sokan szeretitek a palóclevest. Finom is :-)

    VálaszTörlés
  5. Kicsit másképpen készítem, de ez is nagyon finom változat.

    VálaszTörlés
  6. Ismerem ezt a levest, de még nem készítettem. De majd ez is sorrakerül. Nagyon jól néz ki a levesed.

    VálaszTörlés
  7. Nálam legalább 30 éve töretlen népszerűségnek örvend, azaz imádom! :) Hasonlóan készítem... Olyan guszta a tálalásod, ebédre jól is jönne egy tányérkával.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Vicuska, Lívia, Gabriella! Örülök, hogy nektek is tetszik! Ahány ház, annyi szokás, de minden változata finom lehet :-)
    Mindenkinek sok sikert hozzá, aki elkészíti, akár így, akár másként :-) :-)

    VálaszTörlés