Gyerekkoromban sokszor készült nálunk ez a finom édesség, ami most eszünkbe jutott. Édesapám kertjében értek ezek a szép mosolygós málnák, s a habot is nála készítettük.....
Hozzávalók: 3 dl málna, 1 tojás fehérje, 1-1,5 dl porcukor,
a díszítéshez: néhány szép szem málna és egy-két citromfű levélke.
a díszítéshez: néhány szép szem málna és egy-két citromfű levélke.
Elkészítése:
A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni, lassan adagolva hozzá a porcukrot. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a málnát is, s így együtt fejezzük be a hab felverését.
Tálkákba kanalazva frissen tálaljuk, esetleg előtte rövid időre hűtőszekrénybe tehetjük. Tetejét a félretett málnával és citromfűvel díszítjük.
Tálkákba kanalazva frissen tálaljuk, esetleg előtte rövid időre hűtőszekrénybe tehetjük. Tetejét a félretett málnával és citromfűvel díszítjük.
Most én is megkóstolnám, ritka alkalom, hogy nem vagyok ott, ahol a finomság készült.
VálaszTörlésFeri
Sajnos már elfogyott :-) majd legközelebb....
TörlésÍnycsiklandó! Ezt nagyon szeretném! :)
VálaszTörlésEzt gyakran készítem én is szeretem!
VálaszTörlésVanilin, Éva, köszönöm :-)
VálaszTörlésMennyei nyalánkság. Én Boszorkányhabként ismerem, de az elnevezéstől függetlenül tényleg nagyon finom, főleg ha egy kis "hazai"-ból készül.
VálaszTörlésKöszönöm, igen, hazaiból mindig finomabb :-)
TörlésÉn ezt az elnevezést még nem hallottam, de nagyon jó :-)
De rég ettem! Most érik a málna. Ki fogom próbálni! Nagyon szépek a képek.
VálaszTörlésKöszönöm Ani! Mi is már évek óta nem ettünk, így most nagyon jól esett :-)
TörlésNem én, hanem Noémi próbálta ki a málnahabot bár kicsit másként. Nem sokára közzéteszem.:)
VálaszTörlésVárom.... :-)
TörlésItt van. Ez is finom lett.
VálaszTörléshttps://korsocska.blogspot.hu/2017/07/merengo.html
Már láttam :-) Gratulálok hozzá Noéminek!
Törlés