Hozzávalók: citrom, cukor vagy méz, levendulavirág, citromfű- és mentalevelek, víz.
Elkészítése:
A citrom levét kifacsarjuk, majd cukorral vagy mézzel ízlés szerint, hagyományos módon elkészítjük a limonádét. Üvegbe vagy kancsóba töltjük, és két-három citromkarikát, pár levendulavirágot, valamint egy-egy kisebb marék citrom- és mentalevelet teszünk még bele.
Hűtőszekrénybe tesszük, kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, majd elkészítjük a levendulavirágos jégkockát. Ehhez a jégkockatartót megtöltjük vízzel, mindegyik kockába egy-két virágot teszünk, és így fagyasztjuk meg.
A limonádét ezekkel a jégkockákkal tálaljuk, amikkel nagyon mutatós és finom illatos lesz.
A limonádét és a fotókat is Mözsön, Édesapám kertjében készítettem.
A limonádét és a fotókat is Mözsön, Édesapám kertjében készítettem.
A levendulás jégkockák |
Gyönyörűek a fotók és a limonádét is szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésKöszönöm Nea!
TörlésA levendulát nagyon szeretem mint illatos virágot. Használom molyok ellen - de még nem volt moly - vagy csak szekrény illatosításra. De ételként, italként még nem próbáltam, mert mindig az van bennem, hogy ez elsősorban a szépségiparban használt krém, illóolaj, szappan stb. készítésére használt virág. De olvastam is arról, hogy sokan érzik is azt, mintha szappant kóstolnának. A jégkockáid és bennük a virágok nagyon tetszenek.
VálaszTörlésKöszönöm Lívia! Próbáld ki egyszer ételbe-italba is, biztos ízlik majd :-)
TörlésIgazi hűsítő üdítő látvány és itóka:)
VálaszTörlésKöszönöm Éva, most már jöhet a kánikula :-)
TörlésNagyon szép látvány, de Líviához hasonlóan és is inkább csak nézem a levendulát. Ízlés dolga.
VálaszTörlésKöszönöm Ani, ahogy gondolod :-)
TörlésGyönyörű látvány, jól esne egy nagy pohárral.
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa! Sajnos hamarosan leérik a levendula, de szoktam eltenni szárítva, ami teába is nagyon finom.
Törlés