2014. január 28., kedd

Szaftos lapocka



Ez is egy olyan ebéd volt, ami rögtönzött módon készült. Már régebben, újév napján Mözsön, az Édesapámnál....

Hozzávalók: 4 szelet lapocka, 3 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, kevés törött paprika, só, őrölt bors, zsír vagy olaj, 1 dl fehérbor, 1 húsleveskocka, 3 kiskanál mustár, 1-2 kiskanál sűrített paradicsom, szárított bazsalikom és citromos kakukkfű, 2 púpozott kiskanál étkezési keményítő, 1-2 evőkanál tejföl.

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteltem, hozzáadtam a feldarabolt húst, és fehéredésig pirítottam. Gyengén sóztam, felöntöttem kevés vízzel, hozzáadtam a húsleveskockát, a zúzott fokhagymát, a törött paprikát, az őrölt borsot, a bazsalikomot és a kakukkfüvet. Amikor félig megpuhult belekevertem a sűrített paradicsomot, a mustárt és a bort. Készre főztem. A végén besűrítettem a  hideg vízzel és a tejföllel elkevert keményítővel, ezáltal finom krémes szaftja lett.
Orsótésztával tálaltam.



8 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem az ilyen szaftos húsokat, és ez a mustáros husi nagyon finom lehet...
    Juj, épp vacsora előtt állunk, nagyon éhes vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gabriella, és jó étvágyat a vacsorátokhoz :-)

      Törlés
  2. Guszta, jó kis szaftos husi, nagyon fincsi lehetett! :)

    VálaszTörlés
  3. Finom ebédet készítettél, nekünk is ízlett volna!!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta és finom. Szivesen megenném most az egész adagot, nálunk ebédre legtöbbször szendvicset eszünk, és vacsorára esszük a nehezebb ételeket. Ez az amerikai szokás itt! Olaszországban is pontosan 1 órakor ettük a nagy ebédet, de itt mindenki rohan, siet, és nem vesznek időt ebédre, még a hét végén sem!

    VálaszTörlés
  5. Szeretem a szaftos husikat! Bort nem szoktam ételekbe használni, de annyi fele láttam már, hogy ki kell próbálnom.

    VálaszTörlés