2013. május 26., vasárnap

Tatárbifsztek



Első hallásra kicsit furcsának tűnhet - annak, aki nem evett még ilyet -, hogy nyers húsból készül. Egyáltalán nem érezni rajta a nyers ízt, nagyon finom, bátran ajánlom mindenkinek. Egy pohár jó sörrel még jobban csúszik.....

Hozzávalók: 20 dkg darált bélszínhez vagy hátszínhez 1 tojássárgája, 1 lereszelt hagyma, kb. 1-2 evőkanál kanál olívaolaj, ízlés szerint mustár (szeretjük ha egy kicsit kiérződik az íze), só, sok őrölt bors és egy kevés pirospaprika.

Elkészítése:
A húst - ha daráltan vesszük, akkor is - háromszor átdaráljuk, hogy teljesen sima, pépes legyen.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint adunk hozzá mustárt, a lereszelt hagymát, és az olívaolajat, majd jól átkeverjük. Legalább 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy érlelődjön.
Ezután hozzákeverjük a sárgáját, alaposan kikeverjük, közben kóstolgatjuk, hogy még mi hiányzik belőle. Ha szükséges még mustárral ízesíthetjük és borsot is adhatunk hozzá. Ha lehetséges, frissen daráljuk hozzá a borsot, mert akkor sokkal zamatosabb, intenzívebb az íze.
Pirítósra kenve tálaljuk. Akkor jó, ha a sok borstól már "szürkülni" kezd .



8 megjegyzés:

  1. Na azt hiszem ez az az étel, aminek a megkóstolásától nagyon tartok:) Bár soha se mond, hogy soha:)

    VálaszTörlés
  2. Én már ettem és nagyon finom,de én a nyers kolbászhús keveréket is imádom,meg a fasírt adagomból is eszek mindig nyersen. :D

    VálaszTörlés
  3. Én valamiért minden nyers, állati eredetű ételtől irtózom. A házi tejet sem iszom meg forralatlanul, Anyósom meg úgy szereti. A fasírt masszáját sem kóstolom meg soha. De ki tudja, talán ezt is kinövöm:-)

    VálaszTörlés
  4. Vendégségben ettem először ilyet, és akkor én is aggódtam, hogy milyen lesz, de mindjárt ízlett. Kis adagban próbáljátok ki, csak igyekezzetek megkóstolni, nehogy a családtagok elegyék előletek :)

    VálaszTörlés
  5. Na neeem! Ezt így nyersen kell megenni még a mikróba sem tehetem?
    Hm, ha arra gondolok hogy a fagyos füstölt kolbászt is úgy nyersen esszük nem igaz?

    VálaszTörlés
  6. Én inkább a csípős pikáns csirkeszárnyakat választom az előző bejegyzésedből! :)
    Nem enném meg. Amiről első hallomásra úgy döntök magamban, hogy nem,arról nem szokott megváltozni a véleményem, és a tatárbifsztek ide tartozik.
    De Katalin, Neked jó étvágyat kívánok hozzá!

    VálaszTörlés
  7. Ha nem tudnátok, hogy mit esztek, biztosan ízlene :) És nem is nyers, mert a hűtőben érlelődik, vagyis "rohasztva" van :) :)

    VálaszTörlés
  8. Katalin, én nagyon jól is ismerem ezt a nyers fajta bifszék hust, de mi Bifszék Tartár-nak hivjuk...nem Tatárnak.

    Nagy külömbség van a két név között, és a miénk is nyers formában van. A tartár külömben egy ledarált mártás fajta, a nyers husbol, vagy pedig oliva bogyóbol is, amit rá kennek kenyérre!
    Guszta és finom a tiéd is, szivesen megenném mindkét szeletet!

    VálaszTörlés