2012. november 6., kedd

Tartármártás házilag készített majonézből



Hidegtálaknak, különféle salátáknak nélkülözhetetlen alapanyaga a majonéz, illetve a tartármártás.  Készíthetjük házilag is a majonézt, kissé időigényesebb ugyan, de finom, és főleg azért jó, mert nem tartalmaz semmilyen adalékot, tartósítószert.....

Hozzávalók: 1 tojássárgájához 1,25 dl olaj, 2-2 kiskanál mustár és porcukor (+ még ízlés szerint), citromlé, őrölt bors, egy-két csipet só, egy kis doboz tejföl.

Elkészítése:
A sárgáját kikevertem a cukorral és a mustárral, majd habverővel tovább kevertem, közben lassan, fokozatosan csurgattam hozzá az olajat. Ezután citromlét csepegtettem bele, hozzákevertem a tejfölt, az őrölt borsot, és a sót. Ilyenkor meg szoktam kóstolni, hogy még mi hiányzik belőle, ha szükséges ízlés szerint még keverhető hozzá mustár, cukor, citromlé, vagy éppen bors.

A majonéz kikeverése

Ha jól sikerül, akkor a kész majonéz ilyen szép selymes,
krémszerű kell hogy legyen



7 megjegyzés:

  1. Szoktam én is csinálni házilag, persze van mikor tubusost veszek és azt turbózom fel tartásmártásnak! Nem tudom hogy miért de az előző bejegyzésed nem jelenik meg ha rákattintok.

    VálaszTörlés
  2. Tartármártást még sosem ettem, de jól hangzik:) Nagyon szép az a kis kancsóka:)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon szép a kis kancsód a tányérral együtt. Valamikor régen mi is készítettünk házi majonézt, jó, hogy eszembe juttattad. A tied gyönyörű, krémes, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  4. Kati, Hankka, köszi!
    Éva: az a bejegyzés valahogy "összezagyválódott", nem is nyomtam közzétételt, mégis megjelent, egy régi kép az új címmel, amit majd holnap szeretnék feltenni....
    Nemrég már jártam így egyszer, akkor sem tudtam, hogy igazából mi is történik.

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok hogy ilyen sikeresen készitetted a házilag készitett majonézt, és finom mártást csináltál belőle!

    VálaszTörlés
  6. Másodszor csináltam meg és ezerszer finomabb mint a bolti majonézből😄 Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, örülök, hogy jól sikerült 😀.

      Törlés