2012. november 22., csütörtök

Töltött óriás kagylótészta


Most sütöttem először ilyen fajta tésztát, ezért csak egy kis adaggal kísérleteztem, mivel a töltelék és tészta arányát sem tudtam pontosan. Gyorsan elkészült, munka sem volt sok vele, és finom lett.

Hozzávalók: 18-20 db kagylótészta, ami kb. 11-12 dkg, 25 dkg gomba, 15 dkg darált hús, 1 közepes hagyma, fél dl vörösbor, só, bors, oregánó és bazsalikom ízlés szerint, 1 kiskanál törött paprika, nálam házi készítésű spagetti szósz, vagy sűrített paradicsom, olaj,
a besamelmártáshoz: kb 2 diónyi vaj, 1 evőkanál liszt, 3 dl tej, só, bors, kakukkfű, 
a tetejére: 15-20 dkg reszelt sajt.

A tésztát majdnem készre megfőztem, leszűrtem, hagytam kihűlni. Közben elkészítettem a tölteléket. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteltem, hozzáadtam a kis kockára vágott gombát és a darált húst, fehéredésig pirítottam. Sóztam, fűszereztem, hozzáöntöttem a paradicsomos szószt és a bort, majd fedő alatt készre pároltam. Mikor kicsit kihűlt, megtöltöttem vele a kagylókat, és egy kiolajozott tűzálló tálba sorakoztattam őket. Elkészítettem a besamelt is. A vajon megpirítottam a lisztet, felengedtem a tejjel, sóztam, borsoztam, kakukkfűvel ízesítettem, majd készre főztem, és leöntöttem vele a tésztát. Tetejüket bőségesen megszórtam a reszelt sajttal, és kezdetben fóliával, majd anélkül szép pirosra sütöttem.

A megtöltött kagylók

A besamelmártással.....

.....majd utána a sajttal megszórva

Készre sütve

Néhány darab közelebbről

10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám, igazán finom lehet, és különleges ezzel a nagyméretű tésztával! :)

    VálaszTörlés
  2. Éva írta........

    Ügyes Vagy! Már azért is, mivel
    felkutattad ezt a nagyméretű
    kagylótésztát.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm mindkettőtöknek! Nagyobb üzletekben lehet kapni ilyen tésztát, jópofa, mutatós, és finom is volt.

    VálaszTörlés
  4. De rég készülök ilyet sütni:) Nagyomn guszta:)

    VálaszTörlés
  5. Finom sajtos, és ropogósra készitetted az óriás kagylókat. Én spaghetti szósszal szoktam le őnteni, de nem el lepni, és a tetejére a reszelt sajtot, de a besamel szósszal nagyon guszta, és finom, ugyszintén!

    A rumos kockák meg fantasztikusak és isteni finomnak néznek ki!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Druszám:) Katalin napja alkalmából kívánok minden szépet és jót! Isten éltesse a Katalinokat!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Kati és Rita, köszönöm szépen a névnapi köszöntéseteket, nagyon örültem neki :)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm, Juci! Nagyon kedvesek vagytok mindannyian.....

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...