2012. november 21., szerda

Rumos kocka



Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 17 dkg margarin, 17 dkg cukor, 1 zacskó sütőpor, 4 tojássárgája, 1 dl tej, 
a töltelékhez: 2 dl tej, ízlés szerint 5-10 dkg porcukor, 1 dl rum, 6-8 dkg mazsola, 20 dkg őszibarackbefőtt, sárgabaracklekvár, 10 dkg darált dió, fél citrom reszelt héja és az egyik tésztalap összemorzsolva,
a tetejére a habhoz: 4 tojás fehérje, 15 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kisodorjuk 20 x 30-35 cm nagyságúra, majd közepes hőfokon megsütjük.
Ha kihűlt, az egyik lapot összemorzsoljuk a tejjel, a cukorral, a rumban áztatott mazsolával, a rummal, a kis darabokra vágott őszibarackbefőttel, 2-3 kanál sárgabaracklekvárral, a darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Ezt a masszát töltjük a megmaradt két lap közé úgy, hogy előzőleg az alsót megkenhetjük vékonyan sárgabaracklekvárral.
A tetejére a 4 tojásfehérjéből a cukorral gőz fölött sűrű, kemény habot verünk, hozzáadjuk a citromhéjat, és a megtöltött lapok tetejére terítjük. Pár órát állni hagyjuk, majd kockára szeletelve tálaljuk.



7 megjegyzés:

  1. Kétszer is elolvastam,mert elsőre úgy tűnt, a tojáshab nyersen kerül a tetejére. De mivel gőz fölött verjük habbá, megnyugodtam. Így már megkóstolnám, lehet hogy egyszer megsütöm, csak már vagy százötvenedik lesz a várólistámon...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom süti,én is készítem, most nem jut eszembe a neve, de utánanézek...A tészta nagyon guszta, de a tányér is nagyon szép, amin tálaltad.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom, guszta sütemény! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet ez a sütid! Guszta!

    VálaszTörlés

  5. Éva írta,,,,,,

    Gratulálok. Ez a sütik csúcsa!

    Katalin nap fénye lehet!
    Isten éltessen!

    VálaszTörlés
  6. Köszi szépen mindenkinek, és külön köszönöm a névnapi gratulációt!
    A Katalin nap még csak lesz, de a süti sajnos már elfogyott :)

    VálaszTörlés
  7. Hmm... nagyon guszta, igazán finom sütemény. :)

    VálaszTörlés