2012. november 28., szerda

Harcsa sörtésztában


A feltálalt harcsa, amihez jól csúszott a sör, mert ugye a hal úszni akar 

A receptet az "A 100 legjobb halétel" című kis könyvecskében láttam meg, ami egyike egy több mint 60 kötetből álló sorozatnak - biztosan sokan ismerik -, egyszerű kép nélküli olcsó kis kötetek, de lehet azért érdekes dolgokat találni bennük.

Hozzávalók: kb. 30 dkg bármilyen hal tésztájához - jelen esetben afrikai harcsához - 1 tojás, 0,75 dl sör, kb. 3 dkg liszt + liszt a halszeletek beforgatásához, só, bors,
a körethez: ízlés és a kívánt mennyiség szerint: tejföl, mustár, só, bors, majonéz, porcukor, kígyó uborka, snidling, a tálaláshoz citrom.

Elkészítése:
A halat sütés előtt jó fél, egy órával előbb besóztam, borsoztam, majd állni hagytam. A tésztát - ami könnyű habos, krémes állagú lett - csak sütés előtt készítettem el. A fehérjét felvertem habnak, majd elkevertem benne a sárgáját és a lisztet, hozzákevertem a sört, kicsit megsóztam, és már készen is volt. A halszeleteket először lisztbe forgattam, majd a habos masszába, és már mehettek is a forró olajba, ahol szép aranybarnára sültek.
A körethez az uborkát először hosszába négybe vágtam, majd felszeleteltem, és belekevertem a többi hozzávalóból elkészített mártásba. Tetejét apróra vágott snidlinggel szórtam meg, és citromkarikával tálaltam.
Nagyon finom, könnyű ebéd lett belőle.....



6 megjegyzés:


  1. Éva küldte.......

    Ez tényleg egy szuper könnyű
    ebéd lett.
    Nem árt néha egy-egy könnyebb
    ebéddel is meglepni a családot.
    A gyomornak is szüksége van rá

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen! Valóban könnyű és finom újdonság volt...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, nagyfiam pont most kért rántott halat, ki kellene próbálnom ezt a verziót! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Hankka! Nagyon finom, egy próbát megér :)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Kati, köszöm először is a nyugtató és kedves szavaidat. Remélem minden sikeresen fog történni a szem operációmmal.

    Nem tudtam megállni amikor kinyitottam a gépemet ma reggel, és rögtön rá tekintettem a finom bundás harcsádra. Imádom igy készitve, és milyen finom, egyszerü köretet készitettél hozzá!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm Elisabeth, remélem nemsokára ismét jól fogsz látni...

    VálaszTörlés