2012. július 12., csütörtök

Meggyes csokifagyi

Puncs, meggyes csokis és citromos fagyi gombócok, málnával, valamint menta- és citromfűlevelekkel díszítve

Hozzávalók: Dr.Oetker fagyipor, tej, meggy, porcukor

Igazából nem is receptnek, mint inkább ötletnek szántam, melyet Édesapámnál, Mözsön készítettem. Kész fagyiporból készültek a fagylaltok, tejjel, a tasak leírása szerint. A csokis változatot leturmixolt és porcukrozott meggyel dúsítottam, a többi fajta csak a fagyiporból és a tejből készült. A port a tejjel csomómentesre kevertem, majd habverővel kicsit felvertem, hozzáöntöttem a meggyet, és fagylaltgépbe öntve kb. 20-25 perc alatt el is készült. Gyümölcsökkel, valamint menta- és citromfűlevelekkel díszítettem.

Citrom, puncs és vanília fagyi, ugyancsak menta- és citromfűlevelekkel, valamint sárgabarack szeletekkel díszítve


6 megjegyzés:

  1. Ez a kehely így ahogy van, jöhet hozzám! Csodálatos! :P

    VálaszTörlés
  2. Köszi Gabriella, legközelebb küldök :)

    VálaszTörlés
  3. Bármelyikből, bármilyen variációban jöhetne egy pohárkával, nagyon jólesne! :)

    VálaszTörlés
  4. Nalunk ilyesmi fel fagyi port meg veletlen sem lehetne talalni...Nagyon gyonyoru...szuper finom, es csoadszep a talalas is:D

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kívánatos a kehely! Régebb én is vettem néhányszor fagyiport, de elmaradt.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...