2012. július 11., szerda

Rizskehely gyümölcsökkel

A kehely és a poharak díszítésére szedret, málnát, áfonyát és és ribizlit használtam

Hozzávalók: 15 dkg rizs, 5-6 dl tej, ízlés szerint cukor, vaníliás cukor, 2 dl habtejszín, egy diónyi vaj, 1 citrom reszelt héja,
gyümölcsök: szeder, sárgabarack, áfonya, málna, ribizli, vagy tetszés szerint más idénygyümölcs.

A rizst fél liter tejjel elkezdem főzni, hozzáadtam a vajat is, majd közben még öntöttem hozzá annyi tejet, amennyi szükséges volt hozzá, hogy puhára főjön. Mikor készre főtt, hozzákevertem a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Megvártam míg langyosra hűl, majd hűtőszekrénybe tettem. Mikor már jól lehűlt, felvertem a tejszínt, és hozzákevertem a rizshez. Ezután egy nagyobb kehelybe és a három talpas pohárba rétegelve tettem egy sor rizst, majd egy sor gyümölcsöt, tetejét is gyümölcsökkel díszítettem, és mielőtt ettük, még egyszer jól lehűtöttem.

A gyümölcsrétegek lentről felfelé haladva: szeder, sárgabarack, málna és áfonya

A poharakban csak egy réteg vegyes gyümölcs van a rizs között

8 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek! Az ilyan egyszerű desszertek is olyan finomak tudnak lenni! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép tálka, jöhetne belőle egy ebben a nagy melegben!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép tálka, jöhetne belőle egy ebben a nagy melegben!

    VálaszTörlés
  4. Szépséges desszert, akár küldhetnéd máris. :)))

    VálaszTörlés
  5. Csodásan néz ki, na az ilyen gyümölcsös desszertek az én kedvenceim:)

    VálaszTörlés
  6. Micsoda pazar látvány, és micsoda ízorgia lehetett ott! Elfogadnám itt és most!:)

    VálaszTörlés
  7. Köszi lányok, sajnos már elfogyott, nem tudok küldeni :)

    VálaszTörlés
  8. Pont ez az a desszert amit a Kriszti is keszitett, ami nalunk a rizs puddingnak nevezzuk. Jajj de nagyo guszta, gyonyoru parfet modra raktad ossze a sok fel gyumolcsokkel. Isten finomnak nez ki...es az is!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...